GÂNDURI BLONDE

Hai să dăm școala cu untură ca să o mănânce câinii

Eu sunt genul care am mers școală și în mare parte mi-a și plăcut. Bine, nu chiar tot și nu chiar tot timpul. Prin clasa a șasea am devenit lider de chiul organizat, dar totul era făcut în interesul școlii, pentru că doar se știe că îți dai seama cât de mult îți place un lucru doar atunci când nu-l mai ai.

Chestia asta cu școala mi-a prins destul de bine după ce am devenit părinte, căci ploaia de întrebări la care sunt expusă zilnic mi-ar fi consumat ani dacă trebuia să caut fiecare răspuns. Uite așa am aflat la ce mi-a folosit să știu la ce înălțime începe pădurea de foioase, să știu în care parte a globului e frig când la noi e cald, ce orașe se află la polul nord și ce orașe se află la polul sud, care-i capitala statutlui Vanuatu și unde trăiește peștele pacu!

E adevărat că am învățat și multe lucruri pe care nu le-am folosit, lucruri pe care dacă nu le-aș fi știut aș fi trecut prin viață fără să mă doară. Dar una peste alta, când trag linie cred că am ieșit mai mult pe plus. Bine, aș fi putut să fiu autodidactă și n-aș mai fi avut nevoie de școală, dar nu e cazul.

De la o vreme am văzut curentul ăsta: hai să dăm foc la școală (noi visam să o dăm cu untură ca să o mănânce câinii), cine face colegiul și facultatea e fraier, școala nu te învață nimic, nu te pregătește pentru viață. Posibil ca școala să nu-ți dea mură-n gură informații despre cum să faci un credit sau investiții financiare, dar dacă ai fost puțin atent la mate nu mai ai nicio scuză dacă-ți iei credit în franci elevțieni.

Și poate nu vreau să mă fac broker sau să fac afaceri. Poate vreau să mă fac medic și, deși știrile din ultima perioadă ne-au demonstrat că există și excepții, cu persoane total fără pregătire care ajung să fie ”medici”, am nevoie să studiez, chiar dacă nu la școală măcar de la cineva care a studiat la școală. Sau poate vreau să fiu astronaut, sau arheolog, sau să construiesc o clădire impresionantă.

Nu spun că nu sunt oameni cu succes financiar care n-au trecut neapărat prin școală. N-am căutat statistici, dar dacă mă uit în top 500 rapid majoritatea și-au trimis măcar odraslele să se educe. Da, sigur, dacă vrei să fii antreprenor și afacerea ta să fie de vânzări online s-ar putea să nu ai nevoie de studii fabuloase la început. Dar poate pe termen lung, dacă vrei să fii global?

Lămuriți-mă și pe mine care-i treaba cu acest curent? Am deschis televizorul mai târziu și am ratat vreun studiu important? Eu chiar cred că este bine să mergi la școală măcar ca să înveți să te exprimi căci în viață e mai bine ”să fi futut” decât ”să fii futut”, părerea mea

Sursa foto: pexels.com

5 gânduri despre „Hai să dăm școala cu untură ca să o mănânce câinii

  1. O societate cu carte este una greu de condus! La orice nivel! Gandese-te cum este cand pacientul stie mai mult ca medicul desigur doar intr-o boala, dar stie!
    Eu cred ca este voit „de sus” sa fim prosti si fiindcă e usor sa rămâi prost, le facem jocul!

  2. Talentată de mică Oana noastră! Și eu am chiulit târziu, abia dintr-a unspezecea. Și eu zic că e bună școala, măcar pentru puțină culturâ generală.

    1. Talentată, talentată, aveau nevoie de mama ptr că era doctor, așa că am putut să-mi las talentul liber😂😂😂

Lasă un răspuns