VIAŢA DE ZI CU ZI

D-aia e bine să știi cât înseamnă 10 cm

N-am fost nicodată de acord cu ideea că femeile sunt soferițe mai puțin abile decât bărbații, și expresia ”conduci ca un bărbat” mi-a provocat mereu urticarie. N-am studiat dacă numărul de accidente ușoare sau grave în care șoferii implicați sunt femei este mai mare decât cel în care șoferii sunt bărbați, așa că n-am date statistice cu care să-mi susțin iritarea.

Și pe bune, ce înseamnă să conduci ca un bărbat? Sportiv? Să ai conținutul stomacal pe bord la fiecare intersecție și când ai ajuns al destinație să fii fericit că mai ești în viață? Am întâlnit șoferi excelenți și execrabili de ambele sexe. Dar cei mai ”proști” șoferi sunt englezii, indiferent de sex și mi-ar trebui vreo două zile să explic de ce. În fiecare zi mă întreb cum naiba au colonicat ăștia jumătate de glob? Cum naiba au reușit să ajungă până la colț?

Dar să vă spun o povestioară de astăzi, din parcarea uzinei. Domne, s-au zgârcit ăștia maxim când au făcut parcarea asta supraetajată și spațiul este eficientizat maxim. Adică ai exact 30 cm să deschizi ușa mașinii. Trebuie să parchezi la milimetrul milimetrului ca să fii sigur că ieși din mașină și mai și intri dacă parchează cineva lângă tine. Astăzi dimineașă, în fața mea, un șofer foarte abil, din două manevre pac, a băgat bărcuța pe locul potrivit. Pfuu, am rămas ăn admirație, cât pe ce să nu reușesc să intru în gaura mea, de emoție.

Doar că aici începe eroarea. Locul era între un stâlp, o altă mașină și parcarea de biciclete aflată în spate. Prin urmare în logica mea simplă aveai o singură soluție, să parchezi mașina cu fața spre rastelul de biciclete, ca să poți să ieși civilizat din ea, sau să o lipești cu spatele de rastelul cu biciclete, deși varianta asat mergea dacă erai slim fit. Șoferul acestei maișini, da, o ea, n-a prins detaliul ăsta și după ce a oprit motorul a realizat că nu se poate da jos din mașină căci are portiera în dreptul sâlpului. Nu că s-ar fi șters oleacă de mașină sau că ar fi ieșit pe o parte, nuuu, abia dacă reușea să scoată mâna.

A studiat atent problema și a pornit motorul. Zic gata, o bagă cu fața sau o lipește de parcarea bicicletelor. Nu, a dat-o mai în față, pe urmă mai în spate, iar mai în față și iar mai în spate dar având grijă să păstreze acceași distanță față de cealaltă mașină și de biciclete. Nu reușea să înțeleagă unde greșește. Făcuse parcarea perfectă, exact la mijloc între cele două linii galbene și bestiile astea de la parcare s-au apucat să pună un stâlp taman acolo. De ciudoși ce sunt. Se uita și în oglinzi, a deschis și geamul, calcula, dar tot cu virgulă-i dădea. Cred că s-a chinuit așa vreo 15 min și nu înțelegea că dacă dă 10 cm mai în spate poate să iasă din mașină, doar 10.

Nu știu ce a făcut până la urmă căci eu am plecat după ce mi-am învins impulsul să mă ofer să-i parchez eu mașina :). Am așa o presimțire că a ieșit prin stânga.

Sursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „D-aia e bine să știi cât înseamnă 10 cm

 1. Hai sa ma pun bine si cu tine Oana!
  Femeile au probleme nu cu condusul ca atare ci cu situațiile în care „presiunea” devine prea mare pentru ele. Presupun ca di vinâ e balanța hormonala, bărbatul fiind din punctul asta de vedere mai „dotat” De aceea problemele soferitelor apar la parcare nu in traficul normal. Poate de aceea chirurgia e mai ales domeniu barbatilor sau cursele de F1 unde drumul devine foarte îngust din cauza vitezei.
  Iar la condus nu conduc mai bine sau mai prost ci altfel! Caracteristica generală e încăpățânare de a nu-ti ceda „locul ei” in trafic.
  Totusi ca sa nu ma înjuri prea tare nici tu nici restul de femei cel mai impresionat sunt de o femeie ca șofer! Și o spune unul care practic trăiește în trafic.
  Respectiva doamnă mergea cu 120/ ora in timp ce-si consuma cerealele cu lapte!Intr-o mână lingura in alta bolul.Am mers pe lângă ea kilometri întregi înghițind o grămadă de muște!

  1. Ha ha ha, nu știu cine e de vină, dar recunosc când ai dreptate. O femeie n-ar ceda locul în trafic nici moartă, iar problemele de atenție nu știu dacă-s de la hormoni sau de la faptul că ne place să ne focusăm pe mai multe lucruri în același timp😄😄. Cred că d-aia conduc bine bărbații, atenția este centrată pe un singur lucru😂😂😂

   1. Atenția la bărbați e focusata pe un singur lucru? De-aia conduc biene pe autostrăzi poate dar in orașe ar fi mortal….pentru toată lumea!😂😂😂

Lasă un răspuns