GÂNDURI BLONDE

Hai că s-a dat startul la detox

Pentru cei care ați deschis televizoarele mai târziu am o veste de proporții pantagruelice; s-a dat startul detoxului de iarnă, vedeți să nu-l ratați. În cazul în care nu ați fost atenți la detalii vă reamintesc faptul că în cultura românească există patru perioade mari de detox, pe care orice creștin cu frică de Dumnezeu le urmează cu sfințenie. Primul detox debutează în prima zi de post a crăciunului, că doar păcatele mele nu intri în post plin de spurcăciuni. E ca și cum te-ai duce la spovedanie cu jumări în buzunar.

Apogeul acestei prime cure de detox o reprezintă ultima săptămână de dinainte de crăciun când cantitățile de fasole ating valori istorice, că doar se știe din moși strămoși calitatea de necontestat a fasolei în curățarea trupească. Nu dau detalii că înțelegeți voi. Nevoia de purificare este dovedită științific, pentru a putea învinge lupta cu porcul pe care orice creștin evlavios trebuie să-l dovedească între crăciun și revelion. Practic dacă n-ai avut măcar o dată greață, o colică sau n-ai crescut vănzările de digestive, ai ratat sărbătorile.

Nici nu începe bine anul nou că și debutează a doua perioadă de detox, cea care te pregătește psihic și fizic pentru runda trei, cea din postul paștelui, care este urmată apoi de apogeul detoxului, ăla dinainte de vacanța de vară. Detoxului ăsta de vară nu-i scapă nimic. Până și musca se pregătește să arate bine în bikini, mai ales că s-a dovedit faptul că este total nerelevant cât și ce mânânci, cât și dacă faci sport, atâta timp cât ai toxine în corp.

Atenție, detoxul ăsta are și el regulile lui, nu se face așa, după ureche. Începe cu convingerea clară că ești plin de toxine pe care doar câmpuri întregi de spanac pisat cu zmeură, khale și kiwi le pot îndepărta. Pentru un rezultat garantat se adaugă lămâie, pepene, și fructe. Doar fraierii și neinițiații cred că organismul e capabil să se descurce cu ceva dacă nu-l inunzi cu bălării și fructoza din fructe (care dacă n-ați aflat este zahăr) sau îți pun întrebări de genul cum, cum mă face el spanacul curat ca un prunc nou-născut?

Eu în toată ecuația asta am două necunoscute. Bine, am mai multe, dar pe alea nu le află nici Pitagora. Prima, de ce naiba trebuie să mănânci ca porcul de sărbători? De ce ai nevoie taman de zilele astea și nu poți să faci lucruile metodic, tot timpul anului? De ce vrei să câștigi un sprint când ai putea să țintești spre maraton? Bun, acuma să zicem că așa a fost să fie și a trebuit să ții steagul în familie și pe tine a fost nădejdea să mănânci și să bei. Asta îmi ridică a două întrebare, de ce nu poți să slăbești fără detox? Ai decis că vrei să intri iar în blugii ăia șmecheri cu care ai făcut ravagii la banchetul dintr-a 11-a, ok, de ce nu poți să slăbesti cu tot cu toxine? Întreb pentru un prieten.

Sursa foto: pexels.com

6 gânduri despre „Hai că s-a dat startul la detox

  1. Eu nu stiu de ce si cand au aparut toxinele astea! Pe când făceam eu facultatea nu erau născute dar uite in câțiva ani e o adevarata epidemie ce spun o pandemie! Norocul omenirii ca nu au aparut acum 100 de ani sau mai devreme ca nu exista nici posibilitatea de a schimba rețete detox pe net si nici cea de a alege ce mănânc!

  2. Acum vad ca celularul meu consideră cuvântul prostesc mai normal, des folosit, corect, in dauna cuvântului postesc! Scuze scriu fara sa corectez si din pacate o face celularul!

  3. Acum in general sunt mai mulți romani care cred in detox decat in Dumnezeu. Din astia de pe urma sunt mare mai mulți care nu prostesc, merg la biserica, se spovedesc…decat din ceilalți! Din ultima categorie sunt mai mulți care prostesc si sau mai ales ca sa scoată toxinele metabolice din ei decat cei care vor să se detoxefieze duhovniceste! Din ultima categorie, mica e drept, sunt mai mulți ortodocși din alte țări decat din Romania! Dar exista si români care prostesc si nu cred in detoxificare! Eu cunosc cel putin vreo doi, din care de unul sunt sigur!

Lasă un răspuns