VIAŢA DE ZI CU ZI

Nu stau decât două minute

Sigur vă este cunoscută această replică. Dacă n-ați auzit-o înseamnă că n-ați călătorit niciodată cu mașina prin România, ceea ce e mare păcat, pierdeți niște trăiri și niște emoții pe care nimeni și nimic în lume nu le poate egala.

De obicei aparține șoferilor de dubă, taxi și jeep, dar cred că a fost inventată de șoferii de la firmele de curierat. Însă fiind o capodoperă a poporului român a fost repede adoptată și de alte categorii profesionale.

Lucrurile se desfășoară de obicei după următorul scenariu. Tu, cetățean lipsit complet de spirit civic, te gândești să-ți parchezi regulamentar mașina taman în locul în care peste 30-45 de minute va avea treaba și un șofer de la firmele de curierat sau una bucată posesor de jeep. Eu pe măsură ce scriu îmi dau seama că are trebui inventată o aplicație care să semnaleze clar unde vor fi șoferii mai sus menționați pentru a nu mai fi obstrucționați în trafic de fraierii care cred în reguli.

Buun, după ce ți-ar parcat mașina exact, dar exact unde va avea acel șofer treabă, mai ai și tupeul să vrei să pleci în momentul în care el tocmai scotea cheia din contact după ce mașina lui blocase mașina ta. Nu ți-ar fi trecut prin cap să apari și tu 30 de secunde mai devreme sau mai târziu să nu-i strici bietului om frumusețe de parcare.

Păi voi știți cât este de greu să parchezi lipit de două mașini (niciodată nu se blochează doar una) care staționează regulamentar, urcând cu două roți pe bordură? E adevărată măiestrie, pentru că nu-i așa, omul n-a vrut să fie rău și să parcheze în mijlocul străzii așa cum meritau ăia care ies din casă când are el treabă și se grăbește.

Și când îl prinzi cum se dă jos din mașină exact când tu ai vrea să bagi în marșarier îți aruncă vestita replică: ”stau doar două minute!”. Bine, ok, dar eu vreau să plec acum, nu peste două minute. Sigur, îți ceri scuze că programul tău nu se potriveștre perfect cu al lui și chiar vrei să pleci atunci nu peste două minute. ”Doamnă, v-am spus, las ceva și vin în două minute, dacă nu mă țineați de vorbă eram deja înapoi”!

Pentru că da, întodeauna este vina ta. În primul rând prin simplul fapt că ai avut timp să bagi mașina în loc de parcare arâți că ai timp de pierdut, altfel ai fi stat și tu doar două minute și ai fi blocat pe cineva. În al doilea rând dacă tot ai avut timp de stat înseamnă că poți să și aștepți alea două minute spre deosebire de el care se grăbește altfel ar fi putut să parcheze două mașini mai încolo udne era loc liber.

Și în al treilea rând ai avut timp să stai de vorbă și să-i explici că mă-sa și cu tac-su au făcut cea mai mare greșeală când s-au gândit să se înmulțească.

Sursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „Nu stau decât două minute

  1. M-am bucurat ca in sfarsit spui ceva de cumnata-mea! Ea sta NUMAI două minute si nu intra ba in casa, ba in sufragerie, ba nu sta decat in picioare din cauza astora doua minute. Da n-a fost sa fie! Oricum am inteles acum de ce masinile de livrare (posta Hermes samd) blocheaza zilnic circulatia oprind in mijlocul drumului. E traditie romaneasca!( In Germania soferii de pe astfel de masini sunt romani)

      1. Nuuu! Ținem la tradiții cu dintii aia puțini care îi mai avem: la sărăcie, la alegerea celui mai mic rau, la sarmale, la emigrare….

Lasă un răspuns