GÂNDURI BLONDE

De Crăciun trebuie să fii mai bun cu toată lumea

Am o relaxare care i-a uimit pe cei din jurul meu, căci eu de obicei sunt cam un fel de chihuahua. Doar că am intrat în spiritul Crăciunului așa că bunătate, blandețe, calm, politețe, respect, sunt posibile, durează doar trei zile, restul de 362 pot să fiu pitbull, taurul furios sau purcelușul isteric.

Numai că există o categorie profesională care mă scoate din calmul meu moldovenesc și nici spiritul crăciunului nu mă bagă la loc. Exact, taximetriștii. Ori sunt eu ghinionul pământului și nimeresc numai uscăturile din pădure, ori pădurea are numai uscături.

Vreau și eu să mă urc într-o zi într-o mașină de taxi, din România, care să fie curată (să nu simt nevoia imperioasă să mă bag în duș cu tot cu haine când ajung la destinație), să nu miroasă de parcă pasagerii dinaintea mea au fost două pisici moarte de vreo săptămână, scaunul șoferului să nu fie lipit de bancheta din spate, muzica din mașină să fie de la un post de radio, oricare, nu de la o ”compilație” atent aleasă de conducătorul auto, să mergem pe drumul lung nu pe scurtături și să nu simtă nevoia să-mi demonstreze calitățile lui de șofer

Și încă un amănunt esențial, să nu creadă șoferul că-s nevorbită și să facă un efort pentru mine. Nu-i nevoie, să mă lase așa în depresia mea. Și dacă se poate să nu scrie mesaje în timp ce conduce? Și să nu fie mașina pe GPL? Sau asta e chiar peste puterile lor?

Sursa foto: pexels.com

3 gânduri despre „De Crăciun trebuie să fii mai bun cu toată lumea

Lasă un răspuns