VIAŢA DE ZI CU ZI

Mi s-a spus că dacă-i place fotbalul este de bine

N-am făcut niciodată un secret din faptul că nu-mi place fotbalul și că în general cei care și-au ales până acum această meserie n-au reușit să mă impresioneze cu inteligența lor. Au fost mai degrabă din capitolul ”mușchii mei creier nu are”. Bine, recunosc, au mai fost și excepții sau au fost cei care au ales tăcerea lăsându-mă cu un mare semn de întrebare: știu să vorbească sau nu?

Eu nu judec pe nimeni, nici n-aș putea având în vedere că sunt blondă. Nu știu câte bancuri cu fotbaliști știți voi, dar eu am un tom generos de bancuri cu blonde. Deci până aici aș zice că mai degrabă fotbalist decât blondă. Cu tot avantajul ăsta decisiv pe care îl au fotbaliștii în fața blondelor, în sufletul meu mic și ciudos, e clar că oftica mă omoară, m-am opus să joace copilul fotbal. Până la urmă am cedat, nici n-ai cum să te opui în Anglia, căci toată lumea mi-a spus că ăsta e semn de masculinitate.

Bine, dacă e cu bărbăție, accept, dar am păstrat o singură redută, am spus NU canalelor de sport. N-am nici măcar unul pe care să se transmită vreun meci de fotbal. Nope. Nu tu premier league, nu tu campionatul englezesc, nici măcar ăla pe școli. Nada, nada, nada.  Însă când soarta e crudă n-ai cum să te lupți cu ea. E ca în povestea cu frumoasa din pădurea adormită, au ferit-o ei de fus, dar a venit fusul la ea și tot nasol a fost.

Tot așa și la mine. Am vrut eu să fac pe deșteapta și să introduc copilul în lumea sporturilor de iarnă, să prindă gustul ski-ului. Și ce moment putea fi mai potrivit decât campionatul de iarnă? Care se tarnsmite unde? Pe Eurosport, un canal care de obicei a ținut distanță de fotbal. Doar că nu poți să mai ai încredere în nimeni în ziua de astăzi. Ce transmite el Eurosport? Campionatul Mondial de  fotbal fete U17!!!! De fete oameni buni! Și U17!!!. Și fi-miu l-a descoperit :(. Și a trebuit să văd sferturile, semifinalele, finala mică și finala mare.

Ați văzut vreodată un astfel de meci? E tortură fizică pur și simplu.  Fotbalul la juniori e nașpa și la băieți, ai senzația că s-a stricat televizorul și se dă ceva pe slow motion, plus haosul organizat. La fete e și mai și, fetele sunt praf la fotbal. Am zis-o!!! Nu li se potrivește și pace. O fi fost el campionat mondial dar astea nu găseau mingea pe teren, iar la fazele de dat cu capul nu știam dacă să-mi fie milă sau să râd.  Ce să zic, până la Real Madrid le mai lipsește doar talentul.

Sfârșitul mi-a pus capac. Câștigătoarele, niște codane se vroiau ele, la poza de final, cu cupa în mână încercau să fie dure precum culturiștii când se încruntă la friptura cu grăsime! Pfuuua, încă mi se mai zbate un ochi.

Și acum vine și întrebarea:  mai e semn de masculinitate dacă se uită la fotbal cu minore? O pun tot la pozitive?

Sursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „Mi s-a spus că dacă-i place fotbalul este de bine

  1. Pana are si el minora lui da! Dupa aceea daca se uita in continuare la fotbal cu/pentru/de fete🤢are o problemă psihică sau face exercitii de răbdare. Oricum daca fetele ar fi îmbrăcate si orfane s-ar juca cu stadioanele goale! Biata fata care a fost anul această cea mai bună fotbalista (buna, buna! înaltă blondă…) i-au dat trofeul si au intrebat-o……
    dacă nu vrea sa dea din fundul ei sportiv pe scena pentru spectatori si telespectatori! N-a vrut! Cică sa o fi intrebat ceva de fotbal!😂😂😂

Lasă un răspuns