VIAŢA DE ZI CU ZI

În fiecare zi mă voi duce la McDonald`s

Singura dată când am râvnit la băuturi carbogazoase a fost în timpul sarcinii. Eu care sunt anti Cola profund și aș alerga cu biciul pe oricine o bea, băleam ca un buldog dacă îți turnai Cola în fața mea. Zgomotul bulelor care se scurgeau în pahar, spuma de deasupra, picăturile acidulate care se ridicau în aer….mmmm.

După ce-am născut mi-am pierdut interesul. Dar uite că mă apuc din nou. Zilnic. Și nu mă limitez doar la un fel de băutură, iau orice îmi pică în mână.  N-am de ales. Am vrut să protestez undeva, cumva, dar n-am știut cum, unde.

Eu nu beau cafea, beau ceai. Sâmbăta și duminca însă, beau și eu frappe. Atât, două zile pe săptămână.  Pentru că am avut inspirația divină să-mi pun aparat ortodontic, că parcă nu puteam să mai stau zece ani cu dinții strâmbi până puneam placa, acum trebuie să beau și ceaiul cu paiul. Și aici trendul anti plastic mi-a distrus Zen-ul. La niciun magazin nu se mai găsesc paie de plastic. Nici măcar la alea cu articole pentru petreceri. Nope, trebuie să salvăm planeta. De parcă din paiele alea amărâte se ducea planeta de râpă.

Știți cum este să bei cu pai de hârtie? Ca și cum ai face duș cu șosetele în picioare!! Nu poți să-ți savurezi băutura căci singurul tău gând este: oare mă ține paiul până la sfârșit? Nu te mai interesează dacă băutura e bună, dacă are suficient zahăr sau prea mult, dacă mai trebuia lapte sau puțină frișcă. Ai un singur scop: dă doamne să nu se înmoaie la jumătatea cănii!!! Nu cer mult de la viață, vreau dor un pai care să reziste mai mult de 10 minute. Nu pot să dau ceaiul pe gât și nici frappe-ul. Vreau să mă bucur de ele.

Dar uite că nu țin post degeaba și ieri mi-a venit ideea salvatoare când am văzut pe cineva ieșind de la McD cu paharul de suc în care stătea înfipt mândru un  pai de plastic. M-am dus instant și mi-am luat și eu ceva. Am păstrat paiul ăla ca pe sfintele moaște până am ajuns acasă. Și astăzi dimineață, când l-am băgat în cafea, aproape că am plâns de bucurie.

Așa că n-am de ales, devin client McDonald`s. Am făcut socoteala că dacă mă duc în fiecare zi timp de o lună și spăl paiul după folosire, fac rezerve până după Paște. Na, să mai zică cineva că nu salvez planeta!

P.S. am vrut să pun poza cu paiul pe care-l am deja, dar e folosit și mi-a fost teamă să nu aibă trac la filmare. Am doar unul așa că nu-mi permit să risc.

paiSursa foto: pexels.com

 

2 gânduri despre „În fiecare zi mă voi duce la McDonald`s

  1. De ce nu le pune garanție cum fac nemții cu sticlele de plastic ! nu stiu daca au si la paie dar probabil da. Aici salvam planeta daca platim.Fie sub forma de garantie fie la masini cu o bulină verde sau roșie care costa fie prin plase textile scumpe ca focul deși ele probabil sunt aduse din China la un preț care se pune la mia de bucăți fiindcă altfel sunt prea multi de zero dupa primul zero (ala dupa care pui virgula) samd.
    Și da ai dreptate am vazut o mare de plastic in Caraibe dar parca paie nu erau! Ma duc sa ma uit pe poza sa verific. O sa dureze..

    1. Te rog caută poza ca să-mi cer drepturile. Am dubii că englezul care aruncă pe jos tot ce poate ar păti garanție. Plus că acum sunt ocupați cu Brexit-ul n-au timp de importuri din China😂😂😂

Lasă un răspuns