VIAŢA DE ZI CU ZI

Când o să mă vedeți pe scenă să nu vă mirați

M-am apucat de cântat, la pian. Nu din gură pentru că m-au implorat la cor în clasa patra doar să mișc buzele, să nu scot și sunete, că ar vrea totuși să aibă o șansă la concurs. De ce eram în cor? Bună întrebare. Cred că se gândeau să se pună bine cu mama că poate au nevoie de ea într- o zi (era singurul medic neurolog din județ și niciodată nu poți să prevezi când face soacră-ta un accident vascular :P)

Doar că atunci când ne-au testat ca să ne repartizieze la un instrument nicio pilă din lume nu m-a ajutat. Verdictul a fost sec și clar: exclus, n-are ureche muzicală și nici șansa să-i crească vreuna vreodată. N-aș zice c-au exagerat. N-am nici cea mai vagă idee dacă cineva cântă fals, dacă notele sunt unde trebuie sau nu. Îmi place muzica sau nu, atât.

Copilul însă a moștenit talentul familiei, eu am fost singura buruiană nemuzicală din casă. Atât profesoara lui cât și cei de la magazinul de piane au încercat să mă convingă că nu există om fără ureche muzicală, că ai nevoie doar de practică și poți deprinde tehnica. Inițial eu am fost cu nu și nu și nu și nu. Pe urmă m-am apucat de tehnică.

După două săptămâni am învățat să cânt: good night, good morning. Are 4 note. Eu sincer cred că-s talentată. Sunt niște oameni răi care m-au întrebat dacă știu să cânt după ureche niște cântecele. Păi ce, toți ne credem Mozart? Acu dacă putem să cântăm la pian ne vedem în istoria muzicală, gata? Normal că nu cânt din memorie ci după partitură, de la oameni care s-au străduit să creeze ceva. Nici nu vreau să-mi imaginez cât talent și trudă a necesitat cântecul: good night, good morning. Aaaa, și uitasem să spun că se repetă notele, de două ori!

Mă aștept să ajung pe scenă în orice clipă. Să nu ziceți că nu v-am zis!

P.S. am auzit că s-ar fi plâns niște vecini din bloc de zgomot și este un afiș la avizier care ne sugerează să păstrăm liniștea, dar eu nu vorbesc atunci când cânt

pianoSursa foto:pexels.com

9 gânduri despre „Când o să mă vedeți pe scenă să nu vă mirați

    1. 😂😂😂 Cine rezistă până la sfârșit primește premiu, pe cuvânt, sunt om de onoare. Condiția este să mai fie în viață 😛

  1. Vecinii mei au avut noroc! Și eu m-am apucat la 45 de ani..de saxofon! Cu profesoara si cu cel putin 3 urechi muzicale ca una de-a mea mi-a distrus-o BlueAir-ul! Au cedat dintii mei care incepeau sa doară la 10 minute de la începerea exerçitiilor cu toate ca nenea cîntarul zicea ca sunt morți nervos! Au scapat vecinii mei cu nervii întregi! Oricum iti doresc succes!

Lasă un răspuns