VIAŢA DE ZI CU ZI

Am mai supraviețuit încă un an

Nu știu voi cum sunteți, dar la mine cuvintele: sale, discount, reduceri și numere cu % declanșează un comportament ieșit din comun. Practic sunt precum taurii care văd doar roșu sau ca Bubico când i se puneau nălucile. Trăiesc  doar pentru a-mi vedea cardul bancar sfâșiat de magazinele online în încercarea de a-l poseda sălbatic.

Black friday, cyber monday, boxing day, end of season sale, pre-season sale, VIP preview, toate astea mă fac să-mi ies din cumpătarea mea moldovenească și să mă transform din Hagi Tudose în Mână Spartă. Brusc simt o nevoie imperioasă de a cumpăra, în general lucruri la care nu m-am gândit vreodată că mi-ar trebui, doar pentru că, dap, sunt la reducere.

Ei și ce dacă nu-mi trebuia un set nou de oale? Lasă să fie acolo că nu se știe când prăjești o ceapă cu tot cu cratiță și te trezești că nu mai ai ce-ți trebuie pentru următoarea ceapă. Un mop nou care scoate apă prin nu ștou ce găurele și poate să prezică locul exact unde vei vărsa cafea? Faptul că nu beau cafea n-ar trebui să mă împiedice să fiu în trend.

A patra pereche de pantofi negri. Normal, negru este culoarea elegantă și merge la orice. Așternutuir, pilote, prosoape, un nou mixer, blender, e bine să fii pregătit că electronicele din ziua de astăzi nu mai țin o viață. De ce să iau eu la preț întreg peste 5 ani când mi s-o strica prăjitorul de pâine? Cine o să râdă satisfăcut de reducere atunci? Exact, moi! Geluri de duș, săpunuri (încă nu lea-m terminat p-alea de acu doi ani), e bine să ai, că astea se consumă repede.

Doar că anul acesta am învins. Who`s bad? Da, m-am ținut tare, m-am dezabonat de la toate magazinele online de acum două săptămâni. Nu m-am uitat pe net, n-am dat click la nicio reclamă.

N-am cumpărat nimic de black friday sau de cyber monday. NIMIC. Bine, un fier de călcat pentru că atunci când m-am mutat în Anglia am cumpărat cel mai prost fier de călcat din istoria omenirii, mi-am stricat multe haine. În rest nimic. Încă îmi aud cardul cum respiră ușurat. Nu se aștepa!

shopping

Sursa foto: pexels.com

 

6 gânduri despre „Am mai supraviețuit încă un an

  1. S-a simtit rasuflatul cardului tau pana in Romania. S-a facut frig dintr-odata. 😊 si a inceput de azi sa cada si cate un fulg. Tot de usurare, presupun

Lasă un răspuns