VIAŢA DE ZI CU ZI

N-ai ce să faci, englezii n-au oameni frumoși

Am cugetat adânc până să ajung la concluzia asta. M-am uitat în toate părțile, din toate unghiurile și vă spun că numai aici există oameni urâți. Buun, foarte adevărat că pe engelzoiace nu le dă frumusețea afară din casă, ba zici că se trag cam toate din Muma Pădurii, deși nu despre asta e vorba în poveste. Dacă ați început să vă gândiți la trăsăturile fizice ați greșit, înseamnă că v-ați născut pe vremea mea și trăiți din amintiri.

Așa am crezut și eu mult timp, căci atunci când eram fată la mama acasă când ziceai de cineva că e frumos te refereai la fizic, pentru suflet găseai alte epitete. Numa că acu s-a mai schimbat treaba. Peste tot în Ro nu citesc decât: vă mulțumesc oameni frumoși, am avut ocazia să lucrez cu oameni frumoși, La Mulți Ani oameni frumoși, m-am întâlnit cu oameni frumoși, felicitări oameni frumoși, a plouat sau a nins cu oameni frumoși. Unde întorci capul mai răsare câte un om frumos de unde nici nu te aștepți.

Ai avut bunul simț să te ridici în tramvai și să-i dai locul unei bătrânici în baston? Ești om frumos. Ai lăsat o gravidă la casa prioritară la supermarket, exact, ești un frumos.  Ai mâncat cu gura închisă? Ești frumos. I-ai zis săru`mâna lu Tanti Nuți de la 5? Ești un om frumos. Nope, nu ești bun, nu te-a educat mămică-ta cum trebuie, n-ai șapte ani de acasă, n-ai respect, n-ai maniere, ești frumos!

Însă în Anglia însă n-ai să vezi asta. Îți trântesc o urare seacă sau un simplu mulțumesc, nici prin gând nu le trece să vorbească despre oamenii frumoși. Mai zic ei de câte unii că-s buni, că-s generoși, că-s de treabă, că-s altruiști, dar frumoși….nici gând.

De exemplu zilele trecute, la mine în fața blocului, o fată de vreo 19 ani se uita după cai morți să le ia potcoavele și a căzut de pe bicielată. În afară de o panică imensă în creierașul ei, nu s-a produs altă rană. Eu am văzut incidentul în timp ce intram în garaj. Până am parcat eu mașina și am ajuns la intrare erau deja 2 trecători care se opriseră să o ajute și care au stat cu ea până a venit salvarea/mămica din dotare.

Oameni frumoși? Nici vorbă, erau amândoi urâți ca munca într-o zi de sâmbătă. Buni la suflet, fără doar și poate, generoși, omenoși, cum vreți voi să le spuneți. Când în sfârșit fata a pleact nu le-a zis: thank you, you are such beautiful people, ci thank you, you are very kind!

Deci, concluzia, englezii sunt urâți și n-au nici cel mai mic simț al frumosului. Niște fraieri

La multi ani

Sursa foto:pexels.com

 

5 gânduri despre „N-ai ce să faci, englezii n-au oameni frumoși

Lasă un răspuns