VIAŢA DE ZI CU ZI

În mod oficial și public o urăsc pe Andreea

Sigur, întrebarea firească este: cine naiba e Andreea asta care mă scoate din minți. Este una surdă și care cred că e și ușor nătângă sau face pe șmechera. Cine are Vodafone sigur o cunoaște pe Andreea.

Anul trecut, după ce uzina s-a dispensat de serviciile mele, am decis să nu mai plătesc abonament la telefon și să merg ca-n studenție pe cartelă preplătită. Pfuuua, viață de boier, n-ai timp să consumi cât primești de 5 EUR. Când m-am mutat în Anglia, dintr-un sentiment profund patriotic, am decis să-mi păstrez și numărul românesc, și cam o dată la 3-4 luni îl și folosesc.

În mintea mea îngustă și orientată absolut fără nicio justificare pe binele clientului, am crezut că dacă ai cartelă ești anonim și în general complet neinteresant pentru rețeaua de telefonie pe care o utilizezi. Doar că împreună cu cartela a intra în viața mea și Andreea, care mi-a spulberat orice vis de anonimat.

Andreea mă sună cam de două ori pe săptămână: ”bună, sunt Andreea, consultantul tău Vodafone”. Am încercat să-i spun că io nu-s prietenoasă, că n-are rost să-și irosească timpul pentru mine, că-s și zgârcită, nimic, ea tot mă sună. Cu sunatul ăsta insistent m-aș mai descurca, pentru că de ceva vreme nu-i mai răspund, mă gândesc chiar să blochezul numărul ei permanent, ce mă enervează e că-i surdă și toantă. Dacă să zicem chiar ai proasta inspirație să vrei ceva de le serviciul de clienți Vodafone n-ai nici cea mai mică șansă să treci de ea, Andreea, și să vorbești cu o persoana civilizată.

Te ia la întrebări că cică să te ajute să ajungi mai repede unde vrei. Da, sigur, și marmota cu ciocolata. Pe urmă se preface că nu înțelege ce vrei, te pune să repeți, după care îți dă sugestii și la sfârșit îți închide telefonul. 40 de minute a durat să pot să ajung să vorbesc cu cineva. 40 de minute în care n-am fost on hold, cu muzică, așa cum era pe vremuri. 40 de minute în care Andreea m-a întrebat scopul și durata vizitei și până n-am răspuns cum a vrut ea n-am obținut nimic.

Evident că n-aveam nevoie să ajung unde m-a trimis ea, dar cel puțin am putut să vorbesc cu cineva care avea doi neuroni ce făceau sinapsă. Prin urmare în mod oficial și public o urăsc pe Andreea și mi-e dor de zilele când sunatul la client service se solda cu mesajul: ”please hold the line in order to keep your call priority”

andreeaSursa foto: pexels.com

2 gânduri despre „În mod oficial și public o urăsc pe Andreea

Lasă un răspuns