GÂNDURI BLONDE

Diferența între restaurant și biserică e cantitatea

Sătptămâna trecută am citit un articol, cred că era de prin US, despre ce mamă denaturată și de trei lei ești dacă duci copilul la restaurant și îi dai tabletă. Pe lângă judecata fără milă a situației punctale: copil plus una bucată device, apare și comentariul cum că la restaurant lumea vine să ia msa în liniște și zgomotul de la device-urile copiilor este îngrozitor

Ultima dată când am verificat cârciuma nu era nici bibliotecă, nici biserică. E adevărat că la diferența cu biserica te poți zăpăci un pic, mai ales dacă ai venit să te împărtășești. Dar există un amănunt esențial, cantitatea. Dacă primești mai mult de o linguriță de vin și n-ai două babe care să te împingă din spate jinduind să lingă cu proteza lor aceeași linguriță care tocmai te-a binecuvântat și pe tine, mai mult ca sigur ești la restaurant.

De asemenea dacă vezi chelnărul îmbrăcat într-o rochie lungă, neagră și în loc de pix umbă în mână cu o cruce, nu o face pentru că se roagă să nu ardă bucătarul mâncarea și tu să dai șpagă generoasă, ci probabil ești la biserică.

În mod aboslut surprinzător și de neînțeles lumea la restaurant vorbește, dacă nu e în Elveția, loc în care te poți bucura de liniște mormântală (la prima masă la restaurant în Elveția am crezut c-am nimerit la priveghi). Ba oamenii mai au și tupeul îngrozitor să-i spună chelnărului comanda cu voce tare, pfuu ce necivilizați, sau să nu-și dea telefoanele pe silent. Cine naiba mai vine la restaurant cu telefonul sau nu joacă mima cu chelnerul????

Articolul pomenea de faptul că dacă tot ai scos copilul din casă să vorbești cu el. Aici m-a bulversat, păi și cu liniștea cum stăm? Am venit să ascultăm liniștea sau să lăsăm copilul să vorbească liber? Eu personal cred că e mai pe tăcute cu tableta, dar poate sunt subiectivă.

Nu vreau să mai reiau părerile personale despre plăcerea oamenilor de a judea părinții. Spun doar atât, un copil cu acces la tabeltă într-o seară la restaurant poate fi un epsiod extrem de izolat în viața lui. Nimic nu-ți sugerează că aia nu este excepția excepțiilor, așa cum un copil care vorbește cu părinții la restaurant nu-ți garantează că reprezintă regula. Poate singura dată când vorbește cu părinții este la restaurant și în rest este lipit de tabletă.

church.jpg

Sursa foto:pexels.com

 

 

Un gând despre „Diferența între restaurant și biserică e cantitatea

Lasă un răspuns