VIAŢA DE ZI CU ZI

Cuvântul baie este sinonim cu urgență

Nu știu cum este pe la alte case dar la noi baie= urgență! Cum să spun eu, când rostesc acest cuvânt, în orice context, dar mai ales în cel care implică prezența mea în acea cameră, în creierul copilului meu se declanșează mecanismul de urgență.

Să zicem că până în acel moment se juca liniștit cu mașinuțele.Aș putea să-i spun că vreau să dorm două ore și nici nu-s sigură că m-ar auzi, sau că plec două zile la cumpărărturi și ar da liniștit din cap dar, dacă pronunț cuvântul baie, se ridică precum suricatele și începe să intre în panică. Dacă aparent toate problemele lumii păreau cât de cât rezolvate sau cel puțin neinteresante pentru el, devin brusc arzătoare.

Exact când am intrat eu în duș apare ceva ce nu suportă amânare. E ceas elvețian. Cum pornesc robinetele, cum se dă ușa de perete și începe expunerea problemelor. Și nu, nu pot aștepta cele câteva minute cât mă spăl, pentru că lumea ar putea pieri dacă nu răspund eu pe loc. Cum îmi pun pastă pe periuța de dinți, cum răsare ca din pământ cu niște întrebări la care așteaptă un răspuns elaborat.

La început îl anunțam că sunt în baie, ca să știe în caz că are nevoie de ceva. Evident, de fiecare dată avea nevoie de ceva. Acum și dacă merg pe tactica; taci și fă pe ascuns, tot mă dibuiește ăsta micul. Cred că a pus senzori la robineți. Aaa și bineînțeles că intră în orice moment nu se limiteazp doar la cele ce implică procesul de curățare.

Cred că-mi comand niște uși cu cheie.

baie

Sursa foto:pexels.com

4 gânduri despre „Cuvântul baie este sinonim cu urgență

  1. Se nasc cu senzorii gata implementați nu ai ce le face, asta de baie , de mancat dulciuri pe ascuns .. dar bine că ți-au reparat boilerul 😂

Lasă un răspuns