VIAŢA DE MAMĂ

Care e fantezia voastră cea mai mare?

Tot n-am rezolvat cu boilerul, nu miros încă, dar presimit că nici mult nu mai am. Mie când mi se întâmplă d-astea mă ia depresia și mă visez că sunt Cenușăreasa și vine și la mine o zână să mă ajute. M-am gândit și m-am tot gândit, și iar m-am gândit, ce-aș face dacă ar veni Zâna cea Bună și mi-ar spune că poate să-mi îndeplinească o dorință? Care ar fi fantezia mea cea mai mare?

Să mi-l aducă pe Prinț, o caleașcă aurită, un pantof de sticlă, să fiu frumoasa balului? Nope. Aș vrea să dorm până la 10, să am un mic dejun în liniște urmat de două trei ore de citit pe terasă. Bine, hai, nu întind coarda, să dorm până la 8-9 într-o dimineață, doar într-una. Doar atât, fără mic dejun, fără citit. Promit să fiu o mamă mai bună după asta

N-am nici cea mai vagă idee dacă sunt o mamă bună sau rea, n-am văzut până acum normele de părinte bun, și cred că nimeni nu poate să spună asta obiectiv. Dacă ai făcut treabă bună sau nu, afli după vreo 16-18 ani, când oricum e prea târziu să mai schimbi ceva.

Pe mine mă copleșesc remușcările aproape zilnic și simt că aș fi putut să fac altfel (a se citi mai bine), că puteam să ajung mai repede la after school, că puteam să mai citesc seara încă o poveste, să-i fac mâncarea favorită, să mai fac o cursă de mașinuțe, să nu fiu ultima care duce proiectul la școala, să gătesc brioșele nu să le cumpăr când e ”bake sale”, să mă implic mai mult în asociația părinți-profesori (momentan mă strâmb de câte ori aud de o nouă inițiativă a acestui grup).

Că aș putea să râd mai mult, să nu mai fiu zilnic într-o continuă alergătură, să cânt mai mult, să fiu mai veselă, să nu mai fiu atât de obosită, să nu mă mai simt vinovată pentru că-mi doresc timp pentru MINE. Nu știu cum fac alte mame, cum jonglează cu slujbe și copii și par că n-au depus nici un efort, când eu arăt zilnic de parcă am scăpat din tunelul vitezei. Știți momentele alea în care nu-ți mai pasă nici dacă a băut apă din vasul de WC atâta timp cât nu mai strigă că-i e sete.

Poate dacă dorm puțin mai mult o să reușesc să-i dau apă de la chiuvetă.

Fantezia voastră care este? Când închideți ochii și vă dați frâu liber imaginației, ce visați să vi se întâmple?

fantasySursa foto: pexels.com

8 gânduri despre „Care e fantezia voastră cea mai mare?

  1. Aș adăuga o baie lungă, sa își pună toate jucăriile la locul lor si asa sa intind coarda as zice sa nu se mai certe atat de des. La faza cu părinte bun/ rău nu știu ce să zic că eu ratez și anul acesta premiul de ” mama anului”😂😂😂

  2. Cred că nu voi răspunde la întrebarea din titlu deoarece pare că, de ceva timp, m-au părăsit fanteziile. Sigur nu trebuie să le amestecăm cu dorințele… Altceva e mai serios. Din ceea ce se poate citi, rezultă că te pre/ocupi intens de copilul tău, care cu certitudine are un tată. Apare o undă de nedumerire cum că el, de fapt, ar cam fi o… fantezie… Mie unul, mi se pare că de aici ți se trage și nu mai poți visa ce dorești. Of course I can deceive myself.

    1. Nici nu mai știu diferența între fantezie și dorință😄😄😄. Ai dreptate, toți copiii au un tată, dar eu sunt părinte singur. Mi-a mai zis cineva că în loc de somn mai bine îi cer Zânei un prinț😂😂😂

  3. Cam la fel imi merge si mie! Mi-aș dori să dorm pe săturate sa ma scol cand vreau și să funcționez la turatie minima! Copii au plecat unii sătui de apa de fântână alții de minerală dar toți convinși că mama e numai una iar tatăl a chibitat si el pe lângă ei! Cu toate astea de dormit tot nu dorm nici măcar sâmbătă sau duminică cand s-ar putea. Dar nu se poate! Am caine si am italian deasupra .Cainele doarme de obicei pana la 8. Sâmbătă de grije mea ca am intarziat la servici se agita pana ma vede biped! Italianul nu doarme niciodată sau doarme in picioare dupa cum ii cad toate din mâini pe gresie!
    In rest nu-mi mai doresc decat sa prind un marlin albastru in Caraibe asta cam de vreo 50 de ani.Poate reușesc luna viitoare si apoi pot sa mor! Asa rezolv si cu somnul!

Lasă un răspuns