VIAŢA DE ZI CU ZI

Cea mai mare invenție a omenirii este uscătorul

Săptămâna trecută am fost cu calul la deparazitate, adică am fost cu mașina la revizie. Ultima dată când am plătit eu pentru revizia mașinii cu care îmi plimbam augusta făptură a fost prin 2002. De atunci am avut marea bucurie să am ce mai bună mașină din lune, mașina de firmă. Asta până când am ajuns în regat unde din motive de taxe e mai bine să posezi mașina ta decât a firmei.

Printre multele calități ale poporului englez se află și dorința de conservare. Mai exact nu contează câte grade sunt afară sau ce vârstă ai, ei îți umplu paharul cu gheață și în magazine au 15 grade. Cred că nu le-a zis nimeni că niciun frig din lume nu poate să lupte cu butoaiele de bere pe care le consumă, dar cine-s eu să le distrug visele?

Ghinionul meu a fost că la Londra sunt ultimele zbateri ale coanei vară și când am dus eu mașina la doctor se anunțau 24 de grade. Pfuaa, păi bag rochiță și săndăluțe că cine știe când mai am ocazia să le port. Așa, intr-o doară mi-am luat și un pulovăraș. Greșit, complet greșit. Nu contează câte grade sunt afară, important este câte sunt înăuntru!

În afară de proasta inspirație de mă duce dezbrăcată la service, am dat dovadă și de o mare lene și mi-am propus să stau acolo cele două ore cât dura revizie. De, o nenorocire nu vine niciodată singură. Mi s-a părut mie ciudat când am ajuns că toți lucrătorii aveau cămăși cu mâneci lungi și polar, dar mi-am propus să nu mă las condusă de aparențe.

12 grade! Nu cred că erau mai mult de atât. Dacă vorbeam îmi ieșeau aburi pe gură.  Clientul nostru stăpânul nostru nu era un concept pe care ei să-l valorizeze. Mai degrabă mergeau pe varianta scapă cine poate. Oricum în afară de mine mai erau în sala de așteptare niște tinerei trecuți bine de a 4, a 5-a tinerețe, care veniseră acolo să nu moară singuri acasă. Ălora nu puteai să le dai drumul la căldură că se dezintegrau.

După 30 de minute am intrat în panică. Eram convinsă că mă voi criogena și rămâne copilul orfan. Cu ultimele puteri m-am târât până la baie căci mie când mi-e frig îmi lucrează vezica în exces. La baie am decsoperit fericirea. Dap, era ascunsă într-o cutie mică și albă pe care am urât-o și am blamat-o de atâtea ori (sper să mă ierte), o cutie care aștepta să mă salveze, uscătorul de mâini cu aer cald.

Doamne ce binecuvântare să simți căldură! Doar că ale naibii sunt programate doar pentru 30 de secunde și la un moment dat se blochează. Mi-a fost rușine să stau în baie cele două ore, așa că la fiecare 20 de minute, a se citi la fiecare îngheț, dădeam fuga la baie pentru un moment de fericire. Cam pe la al treilea drum două babe s-au trezit din morți și lucrătorii din service au început să se uite ciudat. Nu mi-a păsat, am avut un singur țel, supraviețuirea.

M-am mai încălzit puțin când a venit factura, cred că mi-au pus la plată și aerul expirat, ba chiar m-a luat cu transpirații. Sau s-or fi gândit că trebuie să cheme deratizarea la baie și m-au penalizat?

Eu nu pricep și pace de ce să stai îmbrăcat până în gât în loc să oprești naibii aerul că oricum afară nu-i caniculă? Să-i dea Dzeu sănătate și viață lungă ăluia care a inventat uscătoarele de mâini cu aer cald, promit să nu mă mai plâng niciodată de ele.

brain washSursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „Cea mai mare invenție a omenirii este uscătorul

  1. Asta e problema generala in Uk. Frigul din incaperile publice e omniprezent, oricum ei nu au nicio treaba si nu au auzit de celebrul nostru ” Curent” care iti intepeneste salele

  2. 😂😂😂Cred ca prin articolul tau mi-am descoperit gene englezești prin mine! Încep să înțeleg de ce oamenii refuză să mai meargă cu mașina mea sau daca o fac numai infofoliti!
    Am inteles ce mi s-a întâmplat în Israel intr-un autocar închiriat de români unde eu ghida si soferul eram singurii „englezi” ei din Palestina si eu din Germania! Romanii mei au refuzat să meargă climatizare in autocar pentru că afara erau doar 40 de grade la soare iar noi fiind in autocar eram la umbră! Spre norocul meu șoferul a amenințat cu greva si a avut voie să ea drumul din cand in cand la climatizare!

Lasă un răspuns