VIAŢA DE ZI CU ZI

Eu vreau egalitate, dar nu pentru femei

Nu-s genul feminist dar nici nu apreciez testosteronul în exces la femei. Râgâitul și vulgaritatea nu înseamnă egalitate și nici nu mi se par cool. Da, nu sunt ipocrită, și femeile fac caca și pârț și mai scapă și câte o salvă de gaze pe gâtuțul delicat, dar de la accident până la intenție e mare distanță. În liniștea băiței sau a dormitorului propriu și în solitudine fiecare om e liber să-și elibereze orice stihie din orice parte a corpului.

La fel de puțin îmi plac femeile care fumează pe stradă, nu mă întrebați de ce la bărbați nu mă deranjează gestul, dar la femei îl consider ușor vulgar. Nu-mi plac nici femeile care care vorbesc tare ca să atragă atenția, cum nu-mi plac nici cele care sunt tatuate excesiv (o mână întreagă sau un picior) sau pline de piercinguri.

Pentru mine femeia înseamnă delicatețe, gingășie, blândețe, eleganță. Din orice unghi m-aș uita la o femeie care râgăie zău dacă văd blândețe, chiar dacă face eforturi disperate să elibereze gazele cu zâmbetul pe buze. Nu mă înțelegeți greșit, nici la bărbați nu apreciez chestiile astea dar parcă nu mă șochează așa de tare căci nu mă aștept la gingășie din partea lor.

Nici tatuajele nu mă șochează atât de tare la sexul tare, chiar dacă nu le înțeleg mesajul. În Anglia este o modă ca femeile să-ți tatueze complet câte un picior sau o mână și zău dacă le ajută la imagine. După ce că sunt oricum șleampete și par că ultima întâlnire cu apa și săpunul au avut-o prin 60, ultimul lucru de care au nevoie este imaginea de bad girls. E cam greu să te dai Xena când ai ochelari cu sistem de scripeți ca să-ți susțină dioptriile și la micul dejun înfuleci trei șaorma cu de toate.

Nu, nu cred în egalitate și nici nu vreau să fiu egală cu bărbații. Da, îmi doresc egalitatea în drepturi precum dreptul la vot, la exprimare liberă, la libertatea propriilor decizii și la a-mi ține în propriile mâini destinul, la șanse egale, la condiții egale de educație și muncă și oportunități. Zău dacă vreau să facem concurs cu cine ridică mai repede sacul de cartofi, sau pușchea pe limbă, cine se dă mai bine cu lac pe unghii.

Hai să nu fim chiar așa de egale și să ne păstrăm anumite limite. Nu de alta dar în curând o să ne trezim că bărbații vor să poarte tutu-uri și să schimbăm noi uleiul la mașină. Poate am prejudecăți, asta e, e dreptul meu.

tatoosSursa foto: pexels.com

7 gânduri despre „Eu vreau egalitate, dar nu pentru femei

  1. Vai cat de bine si de frumos ai putut sa o spui! Nici eu nu inteleg egalitatea asta dintre barbat si femeie ( sau cel putin nu vreau sa o inteleg ), pentru mine egalitatea din ziua de azi protejeaza barbatul si masculinizeaza femeia. Femeia si-a dorit egalitate ca sa poata studia, sa poata lucra daca asta isi doreste, sa aibe in cuvant de spus in familie, sa fie respectata si sa isi poata tine-n maini propriul destin.
    Am citit cu mare placere ce ai scris si cu un zambet tamp pe fata, caci cineva gandeste ca mine.

  2. Ce frumos ai spus! Si eu cred aceleasi lucruri, mi-am facut si blog ca sa transmit ideile astea, doar ca eu le iau prea in serios… 🙂 Probabil ca eu sunt inconjurata de mai multi misogini, ceea ce ma streseaza excesiv. Imi place ca tu exprimi totul cu umor.

Lasă un răspuns