VIAŢA DE ZI CU ZI

Ce știe o bucată de hărtie despre mine

De două zile muncesc de rup. N-am avut timp de nimic, de scris, de citit, nici măcar să mă uit pe facbook să mai zic și eu un La Mulți Ani, ba am uitat că azi e Sf Maria și am spălat! Dap, eu care țin post miercurea și vinerea am spălat de Sf Maria!! Dar promit să nu se mai întâmple. Să muncesc, nu să spăl 😛

Șefa mea s-a gândit să facă în miezul verii o ședință de ”clădit echipa”. Mor, pur și simplu mor când iau parte la rahaturile astea corporatiste în care toți ne ofilim de plictiseală cu niște exerciții de rahat și la sfărșit fumăm pipa prietenie sub formă de o halbă de bere și se numește că ne-am clădit. Bleah, too old for this shit, cum ar zice francezul!

Partea interesantă la întâlnirea asta a fost că am făcut un test de înțelegere a comportamentului (îl mai făcusem și acum 15 ani când m-am apucat de muncă) și de înțelegere cum să comunici eficient cu cei diferiți de tine – DISC  (puteți citi mai multe despre acest test aici)

Pe scurt, ai patru culori: roșu (comportament dominant, driver), galben (ray of sunshine), verde (peace maker) și albastru (analytic). Testul îți dezvăluie cum ești tu natural și care îți este comportamentul adaptat. Nimeni nu este doar o culoare, toți suntem o combinație din cele 4 culori în proporții diferite.

Testul îți spune și cum te percepi tu și cum te percep ceilalți. Eu sunt roșu cu galben, așa am fost și acum 15 ani, doar că mă străduiesc să-mi cresc latura analitică, cu rezultate modeste până acum. Șocant a fost să aflu că oamenii mă percep arogantă, mândră și superioară. Pe mine! Eu care sunt pâinea și bunătatea lui Dzeu? Modestia întruchipată! Mda, bine, să zicem că mă privesc într-un mod pozitiv, și am o părere bună despre mine, dar dacă n-am eu atunci cine? Și când mă uit în oglindă zău că sunt mândră de ce-a făcut mama.

După două zile de oboseală să vină bomba asta! Pfuu. Păi ce știe ea o bucată de hârtie cum sunt eu? Cum să zici tu că din combinația de roșu cu galben iese flacără? Toată lumea știe că iese un frumos portocaliu. Și portocaliu e căldură și bunătate, nu? Poate și cu un pic de încredere, dar acu ce portocaliu n-are încredere în el? 😛

paper

Sursa foto: pexels.com

 

Un gând despre „Ce știe o bucată de hărtie despre mine

Lasă un răspuns