VIAŢA DE ZI CU ZI

Socoteala de acasă nu se potrivește cu nimic

N-am nici cea mai vagă idee care este culoarea mea naturală de păr. Dacă mă uit în pozele din fragedă pruncie aș zice un șaten deschis, ceea ce eu în termeni cât se poate de serioși numesc culoare de șobolan, d-aia am și vrut să scap de ea imediat ce s-a ivit ocazia, a se citi am făcut 18 ani și am avut dreptul de vot asupra părului propriu. În cuget și-n simțiri sunt blondă.

Doar că n-am fost dintotdeauna blondă ci am încercat toate variantele, și când zic toate nu glumesc. Prima dată m-am făcut brunetă cu reflexe albăstrii, exact cu două zile înainte de examenul la facultate. Nu-i de mirare că n-am intrat, sunt ferm convinsă că mie mi s-au dat subiecte separate atunci când m-au văzut. Arătam exact ca Morticia.

Între momentul acela și cel în care am ajuns în anul doi de facultate (5 ani mai târziu 🙂 ) am avut toate culorile. Dap, toate. Vreo trei nuanțe de negru, gama completă de portocaliu de la culoarea prună la aia de pe sticla de mirinda, după care m-am stabilizat la blond, și aici paleta completă ca să nu plictisim. Aaa, plus permanent, spiralat și oaie merinos, ca să văd ce mă avantajează :P. Așa că de vreo 20 de ani sunt blondă și cu părul creț ca paiul.

Zilele trecute am vrut să fac un experiment acasă, să mă vopsesc singură. Acuma cât de greu poate să fie? Doar am făcut liceul, șase ani de facultate, un master și încă vreo câteva cursuri, oi ști și eu să amestec niște vopsea și să o dau pe păr. Am luat cea mai scumpă vopsea, doar merit tot ce e mai bun, și m-am bucurat ca un copil în ziua de crăciun, că manopera pe care o dădeam chinezoaicei mele o bag în buzunar :).

Am avut ceva mustrări de conștiință că o las pe Nang fără un client, dar pe urmă mi-am adus aminte că pot să-mi iau niște pantofiori cu suta de lire pe care i-o dădeam ei. Am atâtea prietene care se vopsesc singure cu rezultate spectaculoase! Nu, n-a fost și cazul meu. Toată școala pe care am făcut-o nu ajută cu nimic la pus vopseaua uniform, la nimic!!!

Arăt ca și cum am trecut în grabă prin tunelul groazei în care se dădea cu spray de culori de la blond la gri. Habar nu am unde am greșit. Am urmat exact instrucțiunile de pe cutie, și da, știu să citesc, ba am mai stat cinci minute în plus să fiu sigură că e blondul acela, dap, acela! M-am dat și cu balsam la sfășit, degeaba.

Parcă văd satisfacția de pe fața chinezoaicei când mă voi duce la ea să mă facă iar comercială. Mă rog doar ca răzbunarea ei să nu fie cruntă și să nu mă coste mai mult de 200 de lire să revin la o culoare normală pentru retina muritorului de rând 🙁

coaforSursa foto:pexels.com

5 gânduri despre „Socoteala de acasă nu se potrivește cu nimic

  1. Ce m-am hlizit de necazul tău! Că mi-am amintit când m-am vopsit eu de două ori în 3 zile şi după aia m-am dus la coafor să-mi fac permanent. Asta acum vreo 30 de ani. Iar coafeza, amabilă, după ce mi-a pus pe moațe o juma’ de cap, mi-a spus că nu trebuia să mă vopsesc înainte de permanent, că se strică părul. Să-ți mai spun că îmi stătea părul ca mătasea uscată de porumb, iar culoarea era ca la un iepure de câmp? Adică aşa, cu pete.

  2. 🤣Bun venit acasa! Nu stiu pe unde ai umblat prin ultima vreme căci ori ai lipsit cu totul ori ai fost asa de vopsita încât nu te-am mai recunoscut! Acuma esti iara blonda de la inceput!

Lasă un răspuns