VIAŢA DE ZI CU ZI

Mama Mia 2, dezamăgire cu flăcăi tomnatici

Îmi propusesem să fiu ca profesorii și toată vara să am vacanță. Mă rog, toată vara școlară englezească, 6 săptămâni, măcar de la blog și de la Facebook. Dar n-am putut, mi se întâmplă lucruri pe care nu pot să le țin doar pentru mine. Am fost la Mama Mia 2!

Eu nu mă las ușor dusă de val când vine vorba de seria a doua sau a treia a unui film. Mă duc cu speranțe mici, mici și în general cu sentimentul de Toma necredinciosul, pregătită să fiu dezamagită. Bine, dacă nu e vorba de Bruce Willis, pe care au încercat să-l omoare în vreo patru serii și în final regizorul s-a lăsat păgubaș și a încercat să-l pensioneze. Treaba încă se debate și aici, deja s-au chinuit două filme și el încă se ține tare.

Cu aceste sentimente m-am dus la Mama Mia 2. E adevărat că d-abia așteptam să mai bălesc puțin pe Colin Firth și Pierce Brosnan, așa flăcăi tomnatici cum sunt ei. Plus că se anunțau să fie prezente toate vedetele septuagenare de pe planetă.

Cum să o spun eu delicat, nu vreau să vă dezamagesc, dar nu vă grăbiți să vă duceți la film, puteți să așteptați să vină la HBO. Între timp mai uitați-vă la prima parte, de mai multe ori, ca să vă aduceți aminte de ce ați vrut să vedeți și partea a doua.

Nu dau din casă în caz că n-ați fost deja la film, dar vedetele alea mari pentru care ați vrea să pierdeți 90 de minute din viața apar abia în ultima jumătate de oră. Meryl Streep doar vreo 10 minute, Cher 15 în care încă nu-ți dai seama dacă e ea sau o hologramă. Copilul m-a întrebat dacă e moartă. I-am zis că nu, e doar împăiată! Oameni buni, nu i se mișcă niciun mușchi pe față, doar gura parcă e comandată de cineva de la distanță!

Pierce Brosnan e pe post de bocitoare șefă cam tot filmul, apare și Andy Garcia cu un rol de genul, nu trebuie să faci mare lucru, dar te-am adăugat pe afiș ca să vină fraierii. Bine,  face ceva, se regăsește cu Cher și se iubesc ca-n prima zi (două minute nu vă agitați). Suedezul și cu Colin Firth apar cam cu vreo 20 de minute înainte de final și să tot spună vreo 6 replici. Prietenele Donnei, nu dansează, nu glumesc, bocesc, dar măcar sunt bine conservate

Tot filmul este despre tinerețea Donnei, care sinceră să fiu pare cam petardă, nici vorbă de feneia aia cu suflet bun și ghinionistă în dragoste. Sfârșitul e lacriomgen rău, atât eu cât și copilul am bocit de parcă ne pieriseră toate neamurile, dar de, om fi noi mai sensibili.

Concluzia, dezamăgire. Cântăceală multă, cu melodii care nu sunt neapărat din repertoriul consacrat ABBA, cu actori tineri și necunoscuți, cu un scenariu care parcă n-are nicio legătură cu prima parte, cu lipsa unei povești care să te atragă, cu o abordare regizorală demnă de un simplu muzical în care povestea este trunchiată în favoarea dansului și a cântecului.

mamma miaSursa foto: pexels.com

2 gânduri despre „Mama Mia 2, dezamăgire cu flăcăi tomnatici

Lasă un răspuns