VIAŢA DE ZI CU ZI

Cai putere, soare și mult zgomot

Eu mi-am propus să mă duc pe peste tot pe unde pot cât stau în englitera (concerte, teatre, viața a țară, silverstone, wimbeldon, countryside, Jane Austen house, etc), că nu se știe…cât stau :P. De mult timp era pe listă să văd live o cursă de formula 1, dar nu-s chiar așa de ”fană” încât să fac drumul taman de la București. De la capitala țărișoarei noastre cel mai bine se vede de la televizor

Doar că na, ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple, și uite așa mi s-a întâmplat mie să ajung la Silverstone. Copilul s-a hotărât în ziua cursei să fie fan Ferrari și eu n-am luat în calcul că pilotul englez e la Mercedes. Uite așa ne-am trezit ca fanii Steaua în galeria lui Dinamo 🙂

Cu toate acestea ziua a fost fabuloasă. Și dacă nu prea te interesează formula 1, n-ai cum să rămâi de piatră la show-ul aviatic ce precede începutul cursei. Locurile contează maxim, eu am avut noroc de unele minunate (norocul începătorului) căci deși poți să stai exact la padocuri, când sunt biciuiți bidivii ăia de sub capotă slabe șanse să-ți mai auzi gândurile. Prin urmare sunt de evitat International Pit Straight si Club corner. Dacă îți iei bilete din timp (n-a fost cazul meu) poți găsi la preț bun la Stowe.

IMG_1350.JPG

Locurile contează și din perspectiva vreme nu doar priveliște. Soare sau ploaie sigur te feliciți dacă ai locuri acoperite, căci n-ai vrea să vezi pista printre umbrelele celor care stau pe rândurile de mai jos. Din aceleași două argumente n-aș recomnada locurile pe gazon. Sigur, roata monopostului îți trece pe la nas, dar cam atât, pierzi imaginea de ansamblu.

IMG_0509.JPG

Oricum, indiferent unde alegi să stai ești introdus în atmosferă din clipa în acre ai trecut de porți . Fete frumoase peste tot, simulatoare (ne-am dat și noi,  wowwww), mașini cu căluții tropăind sub capotă, mașini de epocă, curse de formula 3, băutură (curge râu că doar suntem în Anglia), mâncare, locuri de joacă, proiecții, este câte ceva pentru fiecare.

Concluzia: da, merită. Mai pierzi din detaliile pe care le vezi la televizor, pentru că nu stai exact in mijlocul pistei și atunci ce se întâmplă în partea cealaltă vezi doar pe monitoare și crainicul există dar este acoperit de căluții putere și de ”zumzetul” spectatorilor, dar poți rezolva cu radioul oficial al cursei.

Copilul vrea să mergem și la anul dar cred că o să zic pas. Nu, nu pentru că nu mi-ar place să mă duc din nou, ba din contră acum că am experiență aș trăi și ami intens ziua, doar că ”ulciourul nu merge de două ori la apă”.Cât noroc să ai să nimerești soare în Anglia două veri la rând? Nope, nu mă risc, anul trecut s-au inundat parcările, așa de frumoasă a fost vremea în ziua finalei.

IMG_5844

La anul cine știe unde om mai fi și ce mai vedem 🙂

IMG_2460.JPG

 

SaveSave

Lasă un răspuns