VIAŢA DE ZI CU ZI

Viața de student la medicină

Când eram prin clasa a XI-a am auzit un banc: ”trei câini stăteau de vorbă la poarta liceului despre ce facultăți să aleagă. Primul câine zice: băi eu m-am hotărât să dau la drept, am auzit că e plin de petreceri, examenele se iau ușor, aia e viață pentru mine. Al doilea câine zice: băi eu m-am hotărât să dau la ASE, am auzit că e plin de gagici și petreceri, acolo e de mine. Al treilea câine zice: băi eu m-am hotărât să dau la medicină. Mă, ești nebun? Cum să dai la medicină, de ce? Păi am auzit că acolo e adevărata viața de câine”

N-avea dreptate câinele ăla, exagera maxim. La medicină e super viață. Știți cum toată lumea apreciază viața de student și zice că e cea mai mișto perioadă din viață? Păi și atunci cum să nu te bucuri că ești student șase ani și că fiecare sesiune se termină la sfârșitul lui iulie? Mai ales că toate celelalte facultăți termină anul în iunie și campusul studențesc rămâne al tău și doar al tău.

Îmi amintesc faptul că maxim de distracție, în zilele alea din sesiunea de vară, era să aruncăm pungi pline cu apă în trecători. În spatele căminelor de la medicină București, era o stardă care trecea pe lângă o fabrică de pâine, stradă foarte rar folosită de pietoni. Dar și când se aventura câte un kamikaze, auzeai de la primul bloc ”victimăăăăă” și știai că ăsta e semnalul de luptă. Pregăteai pungile cu apă și acționai. Distracție de intelectuali!

În afara acestor plăceri unice, viața de student la medicină îți dă șansa să-ți antrenezi simțurile. Unde mai ai tu ocazia cu o mână să mănânci și cu cealaltă să scormonești într-un cadavru? Sau unde mai ai tu șansa să fii Hanibal Lector și să feliezi bucăți de creieraș uman?

La ce altă facultate ești expus la nudități și la perversiuni? E adevărat că de cele mai multe ori bagi degete în fund la toți octogenarii, dar mai apare și câte un tinerel pe care l-a părăsit prostata mai devreme. Ca să nu mai spun de stagiul de ginecologie când apare câte o gazelă și te zbați să prinzi vedere la vagin, în față

Așa că sumarizând: studenție îndelungată, distracție intelectuală, exclusivitate în cămin, antrenarea simțurilor, perversități 🙂

doctorSursa foto:pexels.com

4 gânduri despre „Viața de student la medicină

Lasă un răspuns