VIAŢA DE ZI CU ZI

La voi cum stă treaba cu superstițiile?

Am știu, sau ca să zic așa, am fost precisă că azi nu o să-mi meargă bine. Puteam să jur că Zeul mamelor care alăptează până la adânci bătrâneți (ale copilului) mă va pedepsi, pentru că da, sunt superstițioasă. Plus vorba aceea a românului, o nenorocire nu vine niciodată singură.

De exemplu știu, ca într-o teoremă, că marțea sunt trei ceasuri rele. Oricum le-aș lua oricum le-aș întoarce, oricât de cuminte aș fi, oricât m-aș ruga, tot mă găsesc ceasurile alea rele și dacă mai e și 13, mai bine stau în casă.

Așa cum mai bine stau în casă dacă m-am hotărât că vreau să mă duc undeva și m-am întors din drum. Nu, n-are niciun rost să mă mai chinui să ies că o să-mi meargă super prost. Las lumina aprinsă, gazul pornit, apa curgând și nu mă-ntorc din drum. Dacă mă duceam să cumpăr ceva nu că nu găsesc, ci tot ce-mi place nu e numărul meu, la nimic, nimic, nimic. Dacă mă duc să mă întâlnesc cu cineva sigur se întâmplă ceva neașteptat și nu mai ajung la întâlnire. Mai  bine stau acasă, ce rost are să mă joc cu soarta când ea m-a avertizat deja.

Și să zicem că nu m-am întors din drum, am plecat cu vântul în pânze cum s-ar spune, totul se anulează dacă văd un popă. Iar mă întorc acasă că sigur îmi merge rău. Aș putea să anulez efectul popii dacă m-aș întâlni cu un militar imediat după, dar care-s șansele să mi se întâmple asta? Egale cu alea să câștig la loto fără să cumpăr bilet. Nu, popa e semn rău, îmi merge rău (am încercat-o p-aia cu frecatul nasturelui, nu merge, numa militarul are leac)

E la fel ca pisica neagră. Dacă mi-a tăiat calea și nu pot să dau trei pași înapoi și să scuip peste umăr ziua e terminată. Când sunt pe jos mai am o șansă, dar cu mașina nu e mereu ușor să dai înapoi în interesecție și să scuipi peste umăr. Dacă mai e și luni și iei amendă, în loc de o zi ai distrus toată săptămâna.

Da, eu nu dau bani de lunea. Pot să mor de foame, să merg pe jos, să spăl rufele la râu, nu dau bani de lunea. Păi un leu dacă dai și gata, ai deschis cornul abundenței și toată săptămâna dai bani. Așa, puțin câte puțin, nu sume mari, dar constante. Nu, și nu, și nu, și nu. Nu dai bani de lunea. Eiii, dar  altceva când iei bani de lunea. Pfuuu, se revarsă bunăstarea peste tine toată săptămâna de unde nici nu te aștepți.

Asta dacă nu pui geanta pe jos. Dap, e sărăcie. Așa cum sărăcie e să duci gunoiul după ora șapte seara. Păi stau cu el în casă și dacă pute a mâță moartă decât să atrag zeul sărăciei. Pușchea pe limbă

Eu cam cu astea mă ocup. Zic că nu-s chiar caz pierdut. Bine le mai am p-alea: intru mereu cu dreptul undeva, nu calc pe gura de canal, mă duc să vizitez cu o zi înainte locul unde dau examen sau interviu, îmi pun chiloți roșii la interviu, am portofel roșu, nu trec pe sub scară, nu povestesc ce-am visat până la ora 12 ca să nu se îndeplinească și îmi fac cruce când mi se zbate ochiul drept.

stupid lookSursa foto: pexels.com

6 gânduri despre „La voi cum stă treaba cu superstițiile?

  1. Eu zic sa stai linistita, atat timp cat nu pui geanta pe jos esti safe! Io asa ma bucur ca am oameni in jur care sa-mi atragă atenția intotdeauna cand mi-o las pe a mea pe jos, doamne feri, poate n-as mai fi fost acum aici daca era doar dupa capul meu sec…

Lasă un răspuns