VIAŢA DE ZI CU ZI

Treaba arde și baba se piaptănă

Românul este expert în toate, cred că deja știți asta, dar are perioade în care pur și simplu excelează în anumite zone. De exemplu, când eram eu copil, tot românul se pricepea la fotbal și la medicină. Dar ce zic eu se pricepea, era expert galactic.

La fotbal, orice român care spărgea confortabil semințe pe canapea și se hidrata cu butoaie de bere, erau muult mai pregătit decât oricare dintre cei care asudau în teren. De acasă ei puteau să apere orice penalty stând cu spatele, orice penalty, da, ca să nu mai vorbim de abilitatea de a șuta direct în poartă din orice unghi și de la la orice distanță: ”băi nene păi din poziția aia nu ratezi nici cu ochii închiși. pfuuua dacă eram eu acolo îi rupeam plasa ăluia de câte goluri dădeam. nuuu, nu așa se joacă, băi de ce nu m-am făcut eu antrenor că am fi câștigat mondialul”.

În zilele când nu făceau strategia fotbalistică se ocupau de medicină. Ce naiba, orice om care știe să citească înțelege că un timol de 5 e moarte curată și dacă doctorul nu-ți spune asta mai bine nu mai practică.

Acum cu timolul ieșit din scena și cu fotbalul rezolvat, expertiza a trebuit să se îndrepte spre alte zone. Ați ghicit: părințenie și dezvoltare personală. Nu contează ce-ai făcut, dacă ai copii sau nu, dacă ai vreun curs sau nu te faci expert. Așa, pur și simplu te trezești într-o dimineață, te uiți în oglindă și decizi că de astăzi ești expert. Te mai uiți încă o dată și când te vezi cât ești de fain decizi să fii expert în dezvoltare personală.

In ultimii ani este inflatie de antrenori, pardon ”coach” : life coach, career coach, financial coach, etc. Nu mai poți să mănânci dacă n-ai un coach să-ți spună cât, ce și cum, nu mai poți să ai carieră fără un coach (care să te învețe cum să ajungi la 30 de ani fără să știi să faci nimic dar cu gândire pozitivă) sau viață. Uite așa au apărut ăia care de dezvoltă personal după o despărțire. Că doar d-aia te-ai despărțit, că erai cam neanderthalian.

Și ca să te dezvolți corect ai nevoie de câteva repere:

  • un nou grup social care să te placă. Clar, că doar ăia de până acum te urau organic și stăteau prin preajmă numa de rușinea partenerului.
  • o călătorie de unul singur. De acord, ce poate să fie mai bun decât atunci când ești morcovit după divorț să te duci de unul singur undeva să-ți plângi amarul? Doar am stabilit mai sus că prieteni nu mai ai, iar pe ăia noi n-are rost să-i copleșești din prima cu râurile de muci și lacrimi. Nuș cum faci dacă vrei să sărbătorești divorțul?
  • trebuie să cauți dezvoltare spirituală. Asta e muzică pentru urările popilor. Păi nu au ei mercurialul de rugăciuni pentru orice situație? Trebuie doar să ai suma potrivită
  • transformă divorțul din tragedie în fericire la un alt nivel! Ăsta e secretul, te duci la nivelul 5 unde stă vecinul ăla nou făcut numa din mușcchiuleți, și te ajută el cu fericirea

Și nu uitați există viață după divorț! Ei hai că la asta nu mă așteptam. Puteam să jur că soarele nu mai răsare și pământul nu se mai învârte! Sunt aboslut uimită de descoperirea asta. Nu-mi revin, cred că am nevoie de un coach 😛

Sunt convinsă că sunt oameni care chiar au nevoie de suport după o despărțire, da mă frământă curiozitatea dacă cineva chiar crede în rahaturile de mai sus, sau alege ajutor specializat.

ardere
Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns