VIAŢA DE ZI CU ZI

Pentru că diavolul e în detalii

Urăsc pisicile. Dap, le urăsc. Nu că nu-mi plac, că le tolerez când sunt ale altcuiva, că mă uit cu drag la ele când le văd la vecini, nope, le urăsc. N-am nici cea mai vagă idee de ce ne trebuiau pisici, de ce n-am putut noi să trăim fără ele, așa că am subiect de discuție cu mai marele, când oi ajunge pe lumea cealaltă.

Dacă văd o pisică pe stradă, schimb trotuarul și dacă ajung la un restaurant patrulat de pisici o șterg frumos din peisaj. Dacă ne-am împrietenit de curând și aflu că ești iubitor de feline și ai acasă un exemplar viu, să nu te mire că ne vom întâlni doar în oraș (așa ca să ne fie ușor la toți). Coșmarul cel mai mare al vieții mele este să mănânc și să-mi treacă pisica pe la picioare, mângâindu-le ușor cu coada. Mi-e scârbă amestecată cu frică. Brrrr, tremur numa când scriu.

Pe lângă dragostea asta fabuloasă pentru pisici mai am o calitate, sunt clientul de coșmar, ăla care se află în cursurile de training la secțiunea: ”cum să scapi viu din mâinile clientului”. Sunt foarte greu de mulțumit, sunt ultra, mega, hiper cârcotașă. Intru undeva cu cel mai larg zâmbet posibil, dau bună ziua și par în primul moment numa lapte și miere, dar asta e pentru derutarea adversarului căci pe urmă mă dezlănțui.

Te toc mărunt ca pe vinete dacă ceva nu-mi convine și pentru că misiunea mea este să lucrez la calitatea vieții, întotdeauna e ceva ce nu-mi convine. Și dacă mi s-a pus pata pe tine n-ai șanse de izbândă, căci n-ai tu soluții câte probleme găsesc eu. Cea mai bună abordare este să-mi dai dreptate. Ei, dacă mă iei cu d-astea mă dezarmezi instant. Mie nu-mi place genocidul, ci lupta, așa că dacă ridici steagul alb din prima nu mai am nicio plăcere să te cert.

Săptămâna trecută m-am relaxat puțin la greci ca îmi scăzuse nivelul de vitamina D. Loc frumos, palmieri, soare, scaieți, piscine, mâncare bună și….pisici la restaurant. Nu una, ci mai multe, vagaboande și cu privire d-aia de ghetou, genul ”după blocuri suntem noi care te facem pe tine”. Nu pot să vă descriu cu câtă bucurie și relaxare m-am dus eu la masă și cum m-am transformat când am dat cu ochii de mâțe!!

La prima vedere am remarcat trei, grase ca niște porci, de abia puteau să se miște. De umflate ce erau nici nu reușeau să mai fugă când le gratulai cu-n ”zât”. Cerințele mele către conducere, de a trimite mâțele pe alte meleaguri, au fost sortite eșecului. M-am dus peste ăia de la recepție, șeful de restaurant, directorul hotelului și tot neamul lor. Trei zile la rând i-am făcut praf, cum mă vedeau dimineța mă întrebau dacă sunt bine, până când mi-au propus să mă mute la alt hotel. Da, n-am vrut, păi și eu ce bucurie mai aveam?

Au venit cu voucher la masaj. Nțțț. Cum naiba cu pielea roșie de soare să mă duc la masaj? Cu propunerea să mănânc înauntru nu la terasă. Nope, eu vreau să mă bucur de aer și stați așa că bani aici dau eu nu mâțele, așa că băgați-le pe ele în interior nu pe mine. N-au reușit, pur și simplu n-au reușit să înțeleagă ce-și dorea clientul, ce simplu era să mă facă să fiu înțelegătoare cu situația, poate chiar să renunț la a-mi lua masa pe terasă. Și am stat în ochii lor o săptămână, săptămână în care puteau să-mi vadă ”toate obiceiurile de cunsumator” și să acționeze în consecință.

Degeaba ai resort frumos, personal zâmbitor, bucătar bun, dacă ăia la relații cu clientul sunt praf. Eu le-am zis, trebuiau să scrie pe site că pisica vagaboandă e mascota lor și n-am mai fi avut ocazia să ne cunoaștem. Asta e, diavolul stă în detalii, așa că în răvașul către manajerii ăia mai mari voi fi cât se poate de detaliată 🙂

img_5526.jpgSursa foto: arhiva proprie

4 gânduri despre „Pentru că diavolul e în detalii

  1. Eee, aici nu ne mai potrivim… Eu am o slăbiciune pentru mâțe şi am acasă una vie, neîmpăiată.

  2. Hotel Ekavi Beach ? Am trăit același lucru ba afurisitele de mâțe furau din farfurie daca plecai de la masa (sa mai iti iei o cafea)! Pe de altă parte numai ele puteau mânca enigmele nutritive din farfurie!

Lasă un răspuns