VIAŢA DE ZI CU ZI

Când tu centrezi, tu dai cu capul

Eu am trăit și-am respirat ultima nuntă regală la maxim. N-am ce să fac, sunt suflet slab și îmi plac siropurile astea, plus că așa mențin vie speranța că într-o zi oi găsi și eu o braoscă ce se transformă în prinț, sau măcar într-un marchiz, conte ceva. Și cum ecourile evenimentului nu s-au oprit doar la nuntă, după însurătoarea lu` prințișoru ăsta mic, au apărut iar articolele alea motivaționale cu femei divorțate și mame singure (pe alea cu tați singuri încă le aștept).

Eu am două calități de bază: pricep greu și uit repede, dar din toate aceste ”izvoare” de înțelepciune psihopupu am înțeles un lucru clar: cel mai mișto pe lume este să fii mamă singură și femeie divorțată căci lumea e a ta.

Așa e. Sincer, nici eu nu puteam să o spun mai bine de atât, ba chiar mă roade ciuda ca un vierme că nu mi-a venit mie ideea asta înălțătoare mai întâi. Că doar expereiență am, și de femeie divorțată, și de mamă singură. Ba chiar abund în experiență căci divorțul e cu unul și copilul cu altul. Și vă spun e cel mai mișto să fii mamă singură. Dacă și ai mai mult de un copil cred că e mirific.

Să vă spun de ce. În primul rând statutul ăsta îți aduce o multitudine de ajutoare. Mai întâi și întâi te ai pe tine. Dap, persoana de bază. Când tu nu mai poți te poți relaxa liniștită pe canapea căci imediat îți ia locul eul tău. Sare ca iepurele din tufiș să te înlocuiască atunci când vrei și tu să-ți tragi sufletul. Și când și eul tău simte că i se scurg puterile, intră în scenă augusta ta persoană. Deci simplu, trei persoane dintr-un foc, persoane care ar dipărea total dacă ar fi și tatăl copilului prin preajmă, căci n-ar vrea să se bage la mijloc.

În al doliea rând că ți se îndeplinesc toate visele copilăriei. Te poți juca cu mașinuțe, cu păpuși, cu monopoly, cu scrabble, cu lego, să mergi cu bicicleta, cu ce vrei tu…..în fiecare seară. Exaaact! În fiecare seară. Nu-i așa că e super? După ce ai stat 8 ore la birou, ai suportat vreo 30-40 de ședințe, ai șansa unică, a ta și doar a ta, să mergi acasă și să te joci! Vă mai amintiți când în copilărie vroiați să vă jucați până seara târziu, în fiecare seară, și mai ușor ați fi ajuns pe lună decât să cereți asta? Acu se poate, până pe la 10-11!!!

În al treilea rând, dacă în școală ați avut vreo materie pe care n-ați putut să o studiați aprofundat, acum aveți o nouă șansă. Scrieți mai urât? Nu-i probelamă, acum puteți să reluați caligarfia, zilnic. V-au plăcut primii ani de școală? Asta e, aveți sansa să-i retrăiți. Scriere, citire, matematică, științe, doamneeeee, cum o să vă năpădesacă amintirile. Sporturi? Vă plăceau și astea? Le faceți iar, căci plăcerea de a-l duce la sporturi și de a-i urmări progresul e doar a voastră.

Dacă avantajele de mai sus nu v-au convins să luați copilul și să fugiți singuri în munți, să vă bucurați de serenitatea vieții de părinte singur, vă dau lovitura de grație. Tu ești centrul atenției pentru copilul tău. La 6 dimineașa când se trezește, în weekend evident, tu ești prima persoana la care vine și cu care vrea să vorbească. Nu-l mai interesează nimeni altcineva. Când are un tantrum vrea să-l împartă cu tine și doar cu tine, când are chef de joacă tu ești partenerul preferat.

Oameni buni, cut the bulshit! Eu până acum am văzut doar studii care arată că acei copii crescuți în familii monoparentale iau viața în piept mai nasol, iar echilibru lor nu este chiar egal cu al celor crescuți într-o familie cu doi părinți (aici mă refer la familiile normale din punct devedere psihic la data consultației).

Vi se pare grea viața de părinte? Încercați-o pe aia de părinte singur, 24/7! Succes!

footballSursa foto: pexels.com

SaveSave

9 gânduri despre „Când tu centrezi, tu dai cu capul

      1. Ehei, mai urmează multe, e mic încă. De fapt, nu se termină niciodată…

Lasă un răspuns