VIAŢA DE ZI CU ZI

La români iarba e sacră

Eu de cum am deschis ochii pe lumea asta, înainte să știu să spun mama, sau tata, sau caca, sau papa, am știut să spun: ”NU călcați iarba, NU rupeți florile”. Aveam tot timpul senzația că dacă fac marele sacrilegiu să calc pe cel mai mic fir de iarbă, din tufișuri va răsări polițistul pajiștii și îi va trimite pe mama și pe tata la închisoarea profonatorilor de iarbă și n-am să-i mai văd niciodată. Știam sigur că dacă vom locui vreodată la casă, de la poartă voi fi avertizată să nu calc iarba. Faptul că e iarba ta nu e motiv de comportament desfrânat.

Așa am educat și copilul. Iarba e iarbă, nu o atingi nici cu o floare. Când ne-am mutat în Anglia am crezut că mor de inimă când am văzut păcătoșii de englezi tolăniți pe iarbă pe unde apucau, ba își mai puneau și câte un pleduleț. Să vă mai spun că lasă și animalele pe iarbă? Am zis, am zis că asta e țară de păgâni, n-au nimic sfânt!

Domne`, la români iarba e sacră, e mai ceva ca vaca la indieni. Nici nu respiri în preajma ei, cu atât mai puțin să o atingi cu vreo parte a corpului . Cine a mai auzit vreodată ca iarba să fie făcută pentru a fi călcată? Doar se știe din moși strămoși că acolo unde calcă omul, păcătos prin naștere,  nu mai crește iarba și rolul ei este doar să-i faci pe vecini să moară de ciudă că a ta e mai verde și mai deasă.

Necredincioși, țară de necredincioși!

grass_2Sursa foto: pexels.com

 

2 gânduri despre „La români iarba e sacră

  1. Din păcate acum la noi acum este problema de căpușe mie groază de ele de mor. Așa că nici eu nu-i prea las prin iarbă. Am avut una anul ăsta am fost cu fata la urgențe și ce crezi după ce au scoso într-un mod demn de țața Leana de la țară m-au sfătuit ca data viitoare să o scot singură acasă. 😬😬ce nervi îmi provoacă țara asta.

Lasă un răspuns