VIAŢA DE ZI CU ZI

Oglindă oglinjoară, cine-i cel mai alb din țară?

O știți pe Albă ca zăpada, aia care era prietena piticilor? E o minciună sfruntată, nu era albă, ba dacă o compar cu mine era neagra negrilor. Am senzația că atunci când s-a împărțit pigmentul era coadă mare și la mine s-a terminat, și pentru că eram prea mică n-am strigat: ”dați câte unul să ajungă la toată lumea”.

Toată viața mea am suferit de culoarea asta ”nobilă” și am fost așa de darnică încât i-am transmis-o și copilului. 90% din existența de turist la mare mi-am petrecut-o cu tricoul pe mine, mai ales când eram copil. Îmi amintesc faptul că mă dădea mama cu Lapte Doina (asta era pe atunci) și numa bine mă rumeneam ca un pește în tigaie.

În rarele cazuri când mă lua vitejia și dădeam tricoul jos mă tranformam într-un rac proaspăt fiert, doar antenele îmi mai lipseau. Așa că prima mea bucurie din capitalsim a fost crema solară. Prima dată când m-am dat cu Nivea și am văzut că nu mă tranform în scufița roșie am dat petrecere. Nici nu știți ce înseamnă bucuria de a sta la plajă fără să te prăjești, la propriu. Am plâns mai ceva ca-n ziua de crăciun când am primit păpușa Barbie.

Prin urmare ani de zile am fost fan prima iubire de protecție solară. Apoi de, m-am învățat cu binele și am început să mai explorez, să fac fițe, să vreau produse organice, etc. Însă de fiecare dată singurul meu scop a fost calitatea cremei și factorul de protecție. Nu mi-a trecut nicio secundă prin gând să verific factorii UVA și UVB.

Asta până am dat de articolul acesta. Nu știu dacă deține adevărul absolut, n-am verificat știrea din mai multe surse, dar pe mine m-a pus pe gânduri. La prima evaluare în magazin, de multe ori produsul mai ieftin avea factor UVA mai mare. Și uite așa mi s-a dat algoritmul peste cap și acum trebuie să-mi caut un nou prieten ”blocant” de raze solare 🙁

Dacă știați dați cu piatra, asta e, recunosc faptul că am și eu doar un cap mic și blond. Dacă nu știați, e bine să citiți mai în detaliu etichetele cremelor de protecție solară și poate să vă reorientați

plajaSursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns