VIAŢA DE ZI CU ZI

Prima ”petrecere” LGBT

Ieri am participat la prima petrecere LGBT. La birou. Nu era chiar o petrecere ci mai mult un marș. M-a mirat și m-a intrigat existența, deoarece este prima dată când particip la o festivitate realizată de un grup care se consideră “minoritar” și doreste într-un fel șanse egale.

Uzina face o treabă absolut fantastică în susținerea celor care au dizabilități fizice. Și, repet, fantastică. Este a cincea companie la care lucrez și toată logistica și suportul oferit oamenilor mai puțini norocoși cu forma fizică este demnă de admirat. Așa că am rămas uimită să văd că nu acest grup militează pentru ceva, ci grupul LGBT.

N-am nici cea mai măruntă curiozitate să știu cine ce face la el/ea sub cercea, dar evident că m-a mâncat ca pe maimuță să văd despre ce este vorba. Bine, recunosc și-au făcut reclamă cu un tort care arăta fenomenal și n-am putut să rezist (slăbesc de mâine).

Vroiau condiții de lucru egale și deschiderea spre diversitate! Menționez faptul că lucrez la o companie farmaceutică nu la una de chat unde Vasile să se simtă discriminat că n-a putut să se despoaie el erotic la telefon pentru Gheorghe, ci a fost trimisă Maria!

La anagajare nu m-a întrebat nimeni orientarea sexuală, ba am făcut și un training în care mi-au explicat că astea sunt info sensibile și nu trebuie să le dezvălui nimănui. Da, se presupune că aș fi hetero pentru că am un copil, deși existența unui urmaș în ziua de astăzi nu mai presupune neapărat actul sexual classic. Poți să fii gay și să recurgi oricând la o eprubetă donatoare

Adică pe bune, ce ar trebuie să-ți ofere compania în plus de ceea ce-mi oferă mie, un presupus umanoid heterosexual? Și de ce? Nu există discriminare, pentru că în primul rand nu există documentare a ceea ce faci sub cearceaf, sau deasupra lui, sau unde  mai vrei. Deci ce-ai putea să ceri? Loc de parcare special? De ce? Ai două picioare foarte funcționale și homosexualitatea nu este o boală. Ore de lucru reduse? Dacă alaptezi le primești oricum, indiferent cine este mama/tatăl copilului pe care-l alăptezi. Deci ce ai putea să vrei? Singurul lucru la care aț putea să văd o discriminare este lipsa budei comune. Dap încă avem bude separate pentru bărbați și femei. Poate dacă ești femeia bărbat sau bărbatul femeie ai vrea să te duci să golești bășica udului în toaleta potrivită sufletului tău,  nu anatomiei cu care te-a adus mă-ta pe lume.

Aici cred că ar fi susținuți și de comunitatea hetero că doar toți ne-am zgâit ce mișto dansau lunaticii din Ally McBeal și ne-ar place sa facem pișulică în același timp cu Robert Downey Jr!

Am aflat astfel despre mulți colegi că sunt în tabăra adversă. So what? Nu i-am privit altfel și nu cred că-i privește cineva altfel sau că e un negru la HR care stă și notează pe carnețel că ești pe invers. Și atunci ce ceri? Egalitate la ce? Diversitate la ce? Până la urmă eu nu mă laud nici cu cine mi-e în pat nici cu ce facem în pat, este o chestie intimă.

Dacă nu îmbrățișează compania diversitatea, nu poți tu să te iubești cu cine vrei? Nu prea cred! Și de ce să primești tu ceva în plus față de mine? Aici sunt ușor confuză

LGBTSursa foto: pexels.com

 

 

2 gânduri despre „Prima ”petrecere” LGBT

Lasă un răspuns