VIAŢA DE ZI CU ZI

A venit vara, au ieșit hobiții la plimbare

În Anglia am lucrat într-o singură companie, deci cu siguranță părerea mea n-are semnificație statistică. Cu toate astea m-am gândit să dau o mână de ajutor celor care vor să se mute aici, să nu fie complet luați prin surprindere.

Înainte de venirea la Londra, trebuie să analizați în detaliu în ce sezon vă veți muta. Dacă este sezonul de iarnă aveți un avantaj major, pentru că iarna aici durează câteva luni bune și astfel vă puteți pregăti retina pentru încercările ce o așteaptă. Dacă vă mutați în sezonul de primăvară/ vară sau chiar toamnă, abordarea este cu totul alta.

Cu șase luni în avans, musai trebuie să vă uitați la toate fetele frumoase, indiferent că le vedeți pe stradă, la servici sau la coadă la benzinărie. Dap, alea care merg la servici sau la piață aranjate, parfumate, machiate, cu pantofiori cu toculeț (lucruri pe care le considerați absolut normale), alea pentru care a te îngriji nu e un lux, e o datorie. Priviți-le bine că unele la fel n-o să mai vedeți prea curând.

În Anglia femeia cochetă e aia care chiar a făcut un duș de dimineață și a avut grijă să-și pună peria de păr în geantă (se piaptănă direct la birou, poate fiindcă bate vântul tare în insulă?). Unghiile de obicei sun tăiate cu toporul sau mai simplu, roase. Rar, foarte rar veți observa câte un specimen care și-a pus unghii false, dar de cele mai multe ori nu sunt pur-sânge britanic.

Garderoba conține cam 2-3 rochii care vor fi purtate tot timpul anului, alternând cu perechea de ghete, cea de pantofi și, pentru cele cu adevărat mână spartă, cea de sandale. Ei, sandalele sunt o problemă, majoră, pentru că dezvăluie niște degețele care par că ar fi beneficiat de același tratament de prelucrare cu toporul, ca și cele de la mânuțe. Și totul este evident asezonat cu niște călcâie din care în orice moment de aștepți să sară un greiere.  Eu le spun picioare de Hobbit și aștept cu frică instalarea sezonului cald, când hobiții vor ieși din vizuini.

Femei mai neîngrijite și mai șleampete ca la regină n-am văzut nicăieri. Și aici nu vorbesc de haine frumoase sau garderobă diversă, ci de a nu-ți pune pantofi maro cu pantaloni gri, bluză albastră și pulover nude. Am înțeles, le plac culorile. Și mie, dar nu toate în același timp, pe aceeași ființă umană. Și chiar dacă ești colorată, ca să pui în valoare garderoba asta fabuloasă, eu cred că e nevoie și de un pic de igienă. Un epilat până la urmă n-a omorât pe nimeni.

Mi-e tare teamă acum că vine vara, și pe la sandale vor purta fuste mini sau pantaloni scurți și bluze decoltate. Brrr. Ajută-mă Doamne să nu orbesc!

hobbit

Sursa foto:pexels.com

6 gânduri despre „A venit vara, au ieșit hobiții la plimbare

  1. Așa de rău e?! Și atunci ce e cu expresia aia:”țările cu apă caldă”?! La ce le folosește apa aia, nu e pentru spălat? Bine, știu la ce se referă expresia, dar mă gândeam că dezvoltarea include și partea de igienă.

Lasă un răspuns