VIAŢA DE ZI CU ZI

Dacă e taxă pe zahăr, trecem pe diet cola

Eu sunt cel mai ”anorganic” om când e vorba de mâncare. Mâncatul sănătos în concepția mea înseamnă să mănânci bine de câte ori îți este foame, doar găină hrănită cu grăunțe, să nu mănânci înghețată d-aia proastă și să nu te lași tentat de ciocolată dacă nu e belgiană.

Cantitățile evident n-au nicio legătură, e ca limita pe autostradă la nemți, cât poți. Am citit eu undeva că trebuie să mănânci din toate și trebuie să-i dai organismului tot ce-ți cere ca să fie echilibrat. Cere ciocolată? Păi doar no să-l lași să rabde să faci vreo hipoglicemie sau să-l dai peste cap.

Cu principiile astea sănătoase m-am mutat la Englitera și mă țin de ele să-s coloana mea vertebrală. Însă cantina de la noi de la birou este jalnică. Nu, nu jalnică, oribilă, ai senzația că ai nimerit în troaca porcilor. Și asta nu numai pentru că mâncarea are gust jalnic ci și pentru că îți pun în farfurie, la grămadă, fasole, cu porumb, cu carne și cu niște morcov. Un porc înfometat s-ar gândi de două ori dacă să se atingă de așa ceva. Așa că-s plină de fitze și fuguri și îmi aduc mâncare de acasă sau cumpăr din locuri de pierzanie aflate în afara uzinei.

Acest comportament deviant m-a promovat brusc în poziția de ”healthy eating animal” și ”organic eater”. Și toate astea pentru că nu beau Cola, englezii consumă cantități industriale, nu mănânc chipsuri la pungă (astea sunt garnitura la masa de prânz indiferent care le e felul principal) și nu mănânc gogoși la desert (am rămas fidelă ciocolatei pure și biscuiților cu unt).

Adevărul este că printre englezi strălucești ușor când vine vorba de ”mâncat sănătos”. Dap, în Anglia fiecare copil merge la școală cu un ”suculeț” pentru prânz, mănâncă în principal fast-food și li se pare perfect normal ca la 5-6 ani să bea cola. Obezitatea este la cote atât de mari încât s-a introdus taxa pe zahăr . Doar știți vorba aia: stăpânul învață sluga hoață. Avem taxă pe zahăr? Trecem pe diet coke, căci garda moare dar nu se predă 🙂

colaSursa foto:pexels.com

 

Lasă un răspuns