VIAŢA DE ZI CU ZI

Exact așa o să-i fac și eu lui

Am tot auzit cum primii doi ani de părințenie sunt grei, că pe urmă copilul crește și devine un mic adult, sigura diferența față de tine este înălțimea și experiențele de viață, și ceva neuroni activi aș zice eu. Și am așteptat, și am așteptat, și mai e puțin și se fac de 3 ori ăia doi ani promiși și nimic. Am pierdut speranța celor doi ani, așa că mi-am făcut un nou plan.

Nu mai aștept o zi anume, ci aia, oricând o veni, în care pur și simplu se hotărăște să doarmă mai mult de ora 7 dimineața. Și răzbunarea va fi a mea. O să îl scol și eu la 4 dim să-l anunț că fac pipi și pe la 6 mă duc să-i spun că m-am trezit și mă găsește la sufragerie. Ba din vrea 15 în 15 min mă duc să-l verific dacă doarme liniștit, trântind cu mare grijă ușa de la dormitorul lui.

În primii doi-trei ani o să mă trezesc între 6-6:30 și cu cel mai dulce zâmbet posibil o să mă duc să-l îmbrățișez și să-i spun:”gata nani”. De fiecare dată când va intra în baie am să am ceva urgent de spus, ceva ce sub nicio formă nu suferă amânare. Când o să vrea el să se uite mai atent la un film o să mă așez în fața televizorului să caut firul ăla invizibil de praf care se găsește pe ecran.

Sâmbăta și duminica dimineața o să fac liniște. Da, o să mă trezesc muuult mai devreme decât în celelalte zile alea săptămânii, că doar dacă avem liber nu pierdem ziua dormind,  și voi călca e toate jucăriile chițăitoare care-mi ies în cale, strigând cât mă ține gura: ”scuze, nu trebuie să te trezești, am rezolvat”!

D-abia aștept 🙂

kid funnySursa foto: pexels.com

 

5 gânduri despre „Exact așa o să-i fac și eu lui

  1. Si eu am ratat răzbunarea dar cand m-am văzut „scapat” de copii nevasta-mea si-a luat caine! Asta face la fel. Sambata si duminica nu poate dormi mai mult de 7! In restul zilelor trebuie păcălit cumva ca sa il scoti înainte de 9 afara! Cand ai noaptea cea mai scurta atunci are el cosmaruri, il doare burta, e indragostit, are chef de joaca….

  2. Ce fain! Eu nu m-am gândit la astea și acum e târziu, nu mai pot să fac lucruri din astea drăguțe pentru copiii mei. Aia e…

Lasă un răspuns