VIAŢA DE ZI CU ZI

Mami, am făcut ordine!

Nu știu cum e pe la case mai mari, dar eu cu fi-miu suntem în continuă luptă pentru definiția cuvântului ordine. Simt că ne aflăm pe planete complet diferite și n-am nici cea mai vagă idee dacă într-o zi planetele astea se vor întâlni. Tot mai iau în calcul posibilitatea să-l fi schimbat la naștere și dintr-o întâmplare d-aia absolut inexplicabilă, copilul ăsta care stă cu mine în casă să-mi semene fizic.

Na, sunt persoane care spun că și câinele începe să semene cu stăpânul după câțiva ani. Asta este singura explicație pentru faptul că acest copil n-a moștenit nici cel mai mic braț din gena ordinii, gena care la mine este superdezvoltată. Nu sunt fan curățenie, nu umblu să șterg parful de trei ori pe zi, dar sunt obsedată de ordine. Da, borcanele trebuie să stea TOATE cu eticheta spre față, hainele să fie așezate pe culori și fiecare lucrușor să stea la locul lui bine stabilit dinainte, pe baza unei ecuații complicate.

Am încercat print toate mijloacele să-i explic ce înseamnă ordine. Cu filmulețe, cu cuvințele, cu desene, l-am mituit cu bani. I-am dat 2 penny pentru fiecare zi în care-și face ordine. După patru zile a hotărât să moară sărac: ”mami, n-am ce să fac cu banii, îmi cumperi tu ce am nevoie”! I-am făcut și o schemă logică

ordine

I-am arătat în detaliu, cu exemple parctice,  ce înseamnă să fie Ioan fericit și ce înseamnă să fie Ioan supărat. Am vorbit singură. Ideea lui de ordine este să strîngă tot și să ascundă prin diverese locuri, precum pisica. ”mami, n-ai zis tu că nu vrei să le mai vezi? am rezolvat, nu le mai vezi!”

Nu-l deranjează cu absolut nimic dacă-i pun lângă castronul cu mâncare pantofii plini de nori, atâta timp cât aceștia nu-i obstruează vederea la televizor. Și da, bărbații se nasc cu gena aruncatului fiecărei șosete în alt colț al casei, nu este ceva care se învață prin ani grei de practică.

Sâmbătă m-a anunțat solemn că-și face singur ordine în cameră. Am fost convinsă că urmează să ceară ceva pentru acest efort supraomenesc. În clipa în care el a rostit aceste cuvinte pariez că undeva în lume căprioarele s-au oprit din băut apă, leii din alergat și iarba a încetat să mai crească. Dacă nu termina rapid procesul acesta, aș fi putut să rămân veșnic tânără, căci am simțit cum timpul s-a oprit în loc.

După cele 15 minute de curățenie executate de el, am umblat vreo câteva ore prin casă, ca să găsesc lucrurile pe care le-a pus la locul lor. De la unele mi-am luat adio, sunt convinsă că nu le voi mai vedea niciodată, poate doar când mă mut?

Nu poate. Pur și simplu nu poate să descifreze înțelesul cuvântului ordine. Oricâtă educație bag în el , neuronii lui sunt incapabili să proceseze semnificația acestui cuvânt. Nu înțelege care-i diferența între hainele mototolite pe scaun și cele puse în șifonier, de ce trebuie să strângem farfuriile după fiecare masă și nu ne salvăm energia să facem acest lucru doar o dată pe zi sau de ce nu putem să facem slalom printre mașinuțe, ci trebuie să le strângem zilnic!

Sigur l-au schimbat la maternitatekid-2586010_1280sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns