VIAŢA DE ZI CU ZI

Cu viața socială nu-i de glumit

Întotdeauna am visat să am o carieră strălucită. De vreo câțiva ani m-am și hotărât ce vreau, să stau acasă și să mă uit în zare. Să mă uit așa la nori, la stele și să-mi fac o carieră din asta. La uitatul ăsta în zare aș aduga și să ascult liniștea. Doar că aveam idei preconcepute, credeam că nu e mare lucru și că oricine e în stare de așa ceva. Greșit, foarte greșit.

În urmă cu vreo câțiva ani, nu înțelegeam de ce s-ar plânge de oboseală cineva care stă acasă. Pe bune, ce te obosește? Și pentru că Dumnezeu nu dă cu parul, anul trecut am stat cinci luni acasă. Cele mai aglomerate luni din viața mea. În fiecare zi eram absolut ruptă de oboseală, a trebuit să mă angajez din nou ca să mă mai odihnesc și eu.

Lumea crede că e ușor să stai zilnic la cafea, să-ți modelezi programul după fiecare prietenă, ca să poți să bei cafea cu toate. Între două cafele să alergi la coafor, apoi la ceva shopping, iar la o cafea și ferească sfântul să mai ai și manichiură în aceeași zi că e prăpăd. Și cu toate astea pe cap să mai faci și niște poze pentru Facebook, eventual să mai postezi ceva și pe Instagram. Păi abia ăți ajunge ziua.

La fel cum aveam ideile astea greșite despre cei care stau acasă le aveam și despre cei care spuneau că ies două trei seri pe săptămână în oraș. Pfuuuaaaa, păi ce viață e asta? Cel mai ușor lucru din lume, să ieși la cârciumă să bei ceva și să te hlizești cu niște prieteni. Nici că puteam să fiu mai departe de adevăr. Săptămâna asta am ieșit de trei ori. Sunt praf de oboseală, trei zile de ședințe și nu mă storceau așa de puteri.

În primul rând să te duci direct de la muncă în bar, fără să treci și tu pe acasă să te shimbi în ceva comod e un fel de supereroism. Acolo să zâmbești și să găsești subiecte de conversație cu toți, asta în timp ce mai și bei un pahar de ceva. Știu, știu vinul dezleagă limba, ei, la mine îi face nod. Toată chestia asta cere experineță și dăruire, e o întreagă artă și promit să nu mai iau lucrurile în râs de acum înainte

Norocul meu că până la următoare ieșire planificată am câteva zile să-mi revin, numa să n-apară ceva spontan.

social lifeSursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns