VIAŢA DE ZI CU ZI

Voi cât de ”ușurel” călătoriți?

Eu încă aștept momentul ăla când voi face bagajul perfect, ăla în care n-o să-mi iau la mine sandalele albastre și la destinație să descopăr că-mi trebuiau alea verzi. Am crezut de vreo două ori că am reușit, dar m-am grăbit ca fata mare la măritat.

Întotdeauna iau la mine un bagaj cuprinzător, că nu se știe niciodată de ce ai nevoie, și de ce să cheltui bani aiurea în vacanță? Ăsta este principiul după care mă ghidez de fiecare dată. După ce a apărut și copilul cele două valize alea mele, d-alea mari, s-au făcut trei, că doar nu o să mă duc în vacanță să splăl, și copiii sunt imprevizibili.

Așa se face că mereu plec cu două pijamale, dacă udă copilul una, 3-4 perechi de pantaloni, două geci (în vacanța de la Lisabona s-a aruncat îmbrăcat în ocean deci tare bine mi-a prins încă o geacă), tricouri să fie și să se asorteze cu puloverele care sunt tot pe principiul să fie. Aaa, și două perechi de pantofi că dacă una s-o dezlipi.

Iar bagajul pentru mine trebuie să se asorteze cu cel al copilului, că doar n-o să-l pun să-i crape obrazul de rușine la cârciumă că mă-sa are sandale galbene și poșetă roz! Așa ceva chiar nu se face, trebuie să avem grijă de echilibrul emoțional al copilului. Prin urmare îmi iau la mine câte două-trei ”schimburi” pentru fiecare zi. Nu, nu reușesc să iau două bluze și trei fuste și să le tot combin între ele timp de 5 zile, ba dacă mai pun și o pereche de pantaloni deja îmi depășește imaginația.

Am câteva lucruri care pentru mine reprezintă esențialul și nu pot să le scot din bagaj. De exemplu nu plec niciodată fără prosoapele mele. Nu pot pur și simplu să mă șterg cu alea de la hotel, pentru că am văzut eu într-un reportaj cum se spală prosoapele la hotel! Bleah! Tot în trusa de must have intră: uscătorul de păr, al meu, ăla care nu zburătăcește, șamponul, peria rotundă, fixativul ăla mare (alea mici miros a spray de gândaci), gel de duș (nu le suport p-alea de la hotel), poșetă mare și poșetă mică, papucii mei și o carte de citit.

Și s-a umplut valiza aia mică 🙂 Trec la aia mare în care îmi pun și eu ”câteva cârpițe” să nu arăt ca fugită de acasă. Pantaloni, pantofiori, tricouri, două/trei jachețele, două/trei sutiene, că doar n-oi pune pe sub bluza neagră sutienul mov, pușchea pe limbă, o rochiță, una subțire, să fie, că doar nu cere de mâncare și o gecuță, hai două că poate mi-o fi cald, poate mi-o fi frig. Și am redus bagajul la minim, n-am pus tot ce mi-ar fi trebuit.

Dacă are cineva un secret, o formulă magică prin care să mă limitez la strictul necesar fără să-mi petrec vacanța plângându-mă că ”am plecat ca proasta-n fudul gol, de parcă le căram în mână”, sunt numa ochi și urechi.

travelSursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns