VIAŢA DE ZI CU ZI

Când ești dezorganizat trebuie să asculți sfaturi

Ador, da, pur și simplu ador să-mi dea cineva sfaturi. Cum să zic, trăiesc pentru ele. Cum mă întâlnesc cu cineva, mai ales oameni care nu mă cunosc foarte bine, le cerșesc din priviri să-mi dea sfaturi. Dacă mai sunt și despre cum aș putea să mă descurc muuult mai bine cu educația copilului, în timp ce ei n-au activat nicio zi în meseria de părinte, ce mai, sunt în delir. Singurul regret e că n-am creion și hârtie ca să iau notițe.

Sincer, oamenii ăștia sunt un izvor de inspirație. De piatră să fii și n-ai cum să nu-i remarci sau să nu-i venerezi. Gândiți-vă cu cât respect v-ați uita la mine dacă aș începe să dau sfaturi despre cum se montează o pompă hidraulică pe un arbore motor. Se citește în privirea mea că respir arbori d-ăștia.

Zilele trecute mă plângeam și eu că parcă s-a comprimat timpul, că parcă nu-mi mai ajunge (d-aia mi-am luat cartea despre cum să opresc timpul), că mă trezesc luni și până să-mi dau seama e deja vineri, și nu mai am timp de nimic, și am început să beau cafea ca să nu adorm pe birouri. Moment în care Dumnezeu mă aude și îmi trimite ajutorul. Vedeți, uneori nici nu trebuie să te rogi.

O colegă cu vreo zece ani mai tânără decât mine (la vârsta ei dormeam o dată la trei zile) începe să-mi explice cum ar trebui să fac. Am fost ochi și urechi, că de, îmi plac sfaturile. A început să-mi explice cum își organizează ea ziua, model după care aș putea să mă inspir și eu ca să-mi cresc zen-ul: trezire la 6.30, o oră de sport, mic dejun cu stat liniștit la masă pentru că este cea mai importantă masă a zilei, servici, înapoi acasă la 6 , meditație, citit, hrană pentru suflet, sau o dată la trei zile mers la bazin.

Mi s-a părut că avem programe similare, doar că nu mă prind de ce eu sunt obosită, așa că m-am gândit să-i povestesec cum e săptămâna la mine, că poate vede ea unde greșesc și mă scote din beznă. Trezitul la 6.30 e un lux rezervat pentru weekenduri, în rest la 6 sunt în picioare. Deci aș putea să fac o oră jumătate de sport doar că sunt așa de pasionată de gătit, încât simt nevoia asta de a-i face copilului mâncare proaspătă dimineața. Apoi îmi iau liniștită micul dejun în drum spre școală, la stop, la semafor, și printr-un miracol ajung și la birou.

Tot la șase sunt și eu acasă, după ce am luat copilul de la școală și am mai trecut pe la magazin să iau ceva, căci ăsta mic a venit cu idei prostești de la școală și vrea să mănânce și seara. Apoi seara o petrec și eu tot cu hrană pentru suflet: fac curse de mașinuțe, repet tabla înmulțirii, joc monopoly, fac spelling sau citesc:Patrula Cățelușilor, Cine a furat oul gîștei, Mike the mosue is moving house, d-astea despre înțelesul vieții. Aaa, și tot de două ori pe săptămână mă duc și eu la bazin…cu copilul, plus la fotbal, plus la hockey

Am răsucit ziua pe toate părțile și oricât aș forța-o nu vrea să accepte și niște sport, masă liniștită, baie relaxată în cada plină de spumă, meditație sau doar ceva timp de tăiat frunze la patrupede. Știu, în weekenduri aș putea să recuperez.

Asta e, am recunoscut că sunt o putoare dezorganizată sfaturiSursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „Când ești dezorganizat trebuie să asculți sfaturi

  1. Sper că nu mă invidiezi că plec la ora aia! Că nu mai e timp de nimic pe acasă. Da, uite, recunosc, ar trebui să mă organizeze cineva să mă trezesc și eu la 6-6,30.

  2. Eu sunt și mai putoare și mai dezorganizată, deoarece copiii mei se duc singuri unde vor ei, că-s „bătrâni” de-acum. Dacă ținem cont de faptul că plec de acasă la 11,15 și ajung înapoi la 22, șase zile din șapte, nu știu ce naiba fac cu atâta timp liber…

Lasă un răspuns