VIAŢA DE ZI CU ZI

M-am apucat de slăbit

Am mai încercat chestia asta și de fiecare dată îmi propuneam să încep de luni. Mă ținea voința cam până marți pe la prânz când îmi aduceam aminte de vorba bunicului: ”grasă și frumoasă”. Așa că amânam pentru lunea viitoare, că doar n-o fi foc încă o săptămână. D-aia am zis acum să încep de sâmbăta.

Iau viața-n piept, sau rup pisca în două, sau cum s-o mai zice. Nu aștept până luni, m-am hotărât, acționez. Asta a fost vineri seară. Sâmbătă dimineață m-am trezit cu o poftă de slăbit ceva de speriat. Deja visam ”decât” dulciuri vegane (deci la dulciuri nu renunț, ca să ne fie clar), shake-uri proteice, gluten free/sugar free stuff, moamă vreo două ore am navigat pe la toate magazinele online care promiteau ”viață sănătoasă”.

Nu, niciodată n-am luat în calcul varianta activitate fizică, pentru că am citit eu că înainte și după sport trebuie să mănânci ceva, păi și atunci ce făcurăm? Nu era vorba că slăbim? Eu înțeleg de aici că sportul e nerecomandat, ba aș zice chiar contraindicat.

Voința aia de nezdruncinat m-a ținut până la primele două clătite pe care i le-am făcut copilului. Am făcut și pentru mine două, doar pentru că m-a rugat fi-miu să nu mănânce singur. Dar erau cu dulceață bio făcută de sorel, din fructe bio, deci practic nici nu au calorii. Și oricum nu trebuie să începi foarte restrictiv din prima zi ca să nu ți se facă rău. Trebuie să adaptezi organismul ușor, ușor, să n-ai căderi de calciu

Așa că weekendul l-am folosit pentru adaptare. Am ciugulit câte puțin, că așa e bine, să mănânci puțin și des. Puțină ciorbiță, puțină cărniță, puține paste, puțin piure, cât să nu mi se facă poftă de ceva și să mă ia cu leșin de la lingurică. Și ca să nu-mi scadă glicemia, să mă trezesc cu perfuzii d-alea care cică te îngrașă, am ținut totul sub control cu înghețată. Chiar dacă știu că nu îngrașă, da, tot la zero calorii e și ea, am fost cumpătată și m-am limitat la o cutie pe zi.

Azi e luni seara, și voința continuă, simt că sunt pe drumul cel bun. Am mâncat doar șase aripioare, de pui free range și gătite de mine la cuptor cu ulei de măsline și sare, din nou aș zice zero calorii, un castron de supă (zeamă de carne, zero calorii) și niște budincă de orez. Bine, asta poate avea vreo 3-4 calorii dar oricum nu contează că după ea am băut niște nucată, pentru digestie, home made de surioara din dotare (nu vinde, face doar pentru mine așa că, pofta-n cui)

Primele zile sunt grele, până te obișnuiești cu regimul. Aș zice că m-am adaptat exemplar. Sunt foarte mândră de mine.

regimSursa foto: pexels.com

8 gânduri despre „M-am apucat de slăbit

Lasă un răspuns