VIAŢA DE ZI CU ZI

La Londra nu-i chiar ca la televizor

Din când în când mă mai ia dorul de casă și vreau să știu cum mai merge treaba în țărișoara mea. Așa că bag repede un sărch pe onlain ca să mă pun la curent cu noutățile. Am și știri proaspete tot timpul, dar uneori vreau să le mai aud cu interpretare jurnalistică. Uite așa fu și azi când am văzut la știri cum la Londra ninge și autoritățile fac față.

M-am ridicat de pe scaunul ăla în care mă așezasem comfortabil ca să lenevesc pe banii uzinei și m-am uitat afară. Nimic. Soare și frumos. M-am mai uitat o dată la știre, iar afară, m-am uitat să văd dacă știrea e de anul ăsta că tot nu pricepeam de ce se vede ninsoare de la București și de la mine de pe geam nu.

Am dat pe google să-mi verific locația, scria Londra. E adevărat că eu nu stau chiar în centru Londrei, ci mai la vest așa, adică nu-mi bat în geam cu coana regină și poate ea a dat comandă de niște zăpadă că cine știe câte șanse mai are să o mai vadă, dar nici ea nu e chiar Olaf ca să aibă propriul norișor de zăpadă. Deci vremea e cam la fel în tot orașul.

Și ca să lămurim mitul ăsta al autorităților care se descurcă pe malul Tamisei, în primul rând că aici nu ninge. Fulguie cam jumătate de oră, pe urmă este soare două ore, iar mai fulguie puțin de zici că vine apocalipsa, iar niște soare. Prin urmare în cel mai pesimist caz ai zăpadă de vreo doi centimetri. Buun, dacă faci poză taman în clipa aia nasoală de ninsoare poți să spui că e prăpăd.

Temperaturile de -5 grade sunt considerate extreme, iar -10 mulți au văzut doar în cărți și-n filme. Dacă totuși e o iarnă nasoală și se ajunge la 10 cm de zăpadă, totul se blochează. Transportul public se oprește, școlile se închid, toată țara hibernează. Pentru că ei nu se deranjează să dea cu vreo substanță pe străzi, iar de cauciucuri de iarnă n-au auzit. Am câțiva colegi care stau în afara Londrei și azi n-au penetrat până la uzină, că la ei în sat a nins și trenurile au fost anulate.

Așa că, nu știu cum e în România, dar la Londra nu e ca la televizor

snowSursa foto:pexels.com

Lasă un răspuns