VIAŢA DE ZI CU ZI

#MeToo

Mă uit la televizor pentru a doua seară la rând, știu, aroganță maximă. Tot pe CNN, penru că fraierii ăștia n-au antenele în grilă, trebuie să mă revolt. La tv Rose McGowan, rasă în cap și cu un maieu plasă direct pe piele, vorebșete despre povestea ei #metoo.

Recunosc faptul că n-am urmărit îndeaproape acest subiect și rezumatul pe care-l aveam era acesta: un porc libidionos, mare șmecher în cetatea filmului, a agresat multe vedete, celebre sau mai puțin celebre, până când una a avut curaj și l-a denunțat. După acest denunț, urmează un articol in New York Times și multe alte victime au curajul să vorbească despre hărțuirile sexuale/violurile făcute de acest individ.

Prin urmare mi-a captat atenția reportajul de pe CNN. Sunt pro orice măsură de pedepsire a cuiva care încercă să obțină relații fizice cu forța (indiferent de sex). Nu înțeleg ce plăcere poți să ai în așa ceva, când sunt există curvele care pentru suma potrivită îți și zâmbesc. Oricum, întorcându-mă la ”subiectul emisiunii”, mă uit la TV și nu mă prind. Unul te-a agresat ani de zile, fără să trăiască în casă cu tine, tu ai jucat în filmele lui în acest timp și n-ai făcut nimic. Nu l-ai denunțat, nu ai refuzat să mai joci în filmele lui și în semn de protest te razi în cap și faci un mic reality show cu tine mai mult dezbrăcată.

Am un gap, un gol, o neînțelegere, o cum vreți să-i spuneți. Omul ăsta este acuzat de peste 13 femei că le-ar fi agresat pe parcursul a câteva decenii dar în tot acest timp niciuna n-a făcut nimic să-l denunțe, ba au continuat să joace în filmele lui! De ce au tăcut toate atâția ani, mari vedete în ziua de astăzi, de ce n-au refuzat să mai joace în filmele lui, de ce n-au făcut ceva? Bun, poate la început erau niște debutante, le-a fost teamă că  nu le crede nimeni, că vor exista repercursiuni. Dar ulterior? Când numele lor aduc încasări de milioane de dolari, nu mă pot convinge că n-au credibilitatea. Aveau tot ce era necesar pentru a fi ascultate, pentru a schimba ceva, pentru a se asigura că acel om plătește pentru faptele sale. De ce au ales să tacă atâția ani?

Rămâne un semn de întrebare pe care reportajul nu mi-l lămurește. Așa cum nu înțeleg protestele de genul acesta, în care în realitate nu face nimieni nimic palpabil să le ajute pe victimele unor astfel de întâmplări. Poate sunt eu prea puțin poetică și vreau ca în totul să fie un rezultat cuantificabil.

meetooSursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „#MeToo

  1. „…tu ai jucat în filmele lui în acest timp și n-ai făcut nimic.” Au facut niste bani frumosi si au ajuns celebre datorita „lui”, alfel erau niste chelnerite anonime care faceau ce au facut cu el dar pe 5$. Ceea ce fiecare om trebuie sa stie este ca nimic nu e gratis pe lumea asta. „Cascavalul gratis este numai in capcane”

    1. Ei, nu judec ce face nimeni pentru ceea ce crede că e imprtant pentru el, doar că atunci când au avut o voce care ar fi fost ascultată cu ușurință, puteau să o utilizeze și să scape. Zic și eu, fiecare își are motivațiile lui 😀

Lasă un răspuns