GÂNDURI BLONDE

Când ești de la țară confunzi pescărușii cu găinile

Cred că v-am plictist cu detaliul referitor la priveliștea mea minunată la balta Tamisa. Dar ce să fac, e singurul lucru care-mi place la Londra, așa că încerc să-l pomenesc și eu cât de des pot. Aseară stăteam și eu liniștită și mă uitam la TV. Bine, cât de liniștit poți să fii când te uiți la Trump și știrile de la bursă.

Oricum, eram calmă, copilul dormea, aveam în față un pahar de vin roșu (nu vroiam să-l beau ci doar să dea bine în selfie dacă mă gândeam să fac vreunul), telecomanda era numai a mea și puteam să dau pe orice canal, canapeaua doar a mea cu păturica perfect întinsă pe ea, 25 de grade în casă, ce-și poate dori o mamă mai mult de atât?

Ei, în feeria asta în care trăiam eu, am început să aud niște zgomote. După 4 ani de lucru pe la psihiatrie, mă panichez când aud zgomote și nu mai am o ființă vorbitoare în jur ca să verific dacă aude și ea același lucru, mai ales când e vorba de voci! Am dat televizorul pe mute și am început să ciulesc urechea mai ceva ca indienii.

Ca-n desenele animate umblam, cu o ureche ridicată să dau de zgomot. Până la urmă l-am dibuit, venea de afară. Părea o găină care cotcodăcește. M-am liniștit. Nu, nu e bine. De unde naiba găină? Cine să aibă tupeul să țină găină în apartament când noi n-avem voie nici să scoatem chiloții la uscat pe balcon. Am deschis ușile de la terasă și am ieșit afară să văd unde e găina urlătoare.

Găina nu era doar una, ci erau mai multe și roteau deasupra gârlei. ”Decât” că găinile mele erau pescăruși. Nu mă întrebați ce căutau pescărușii noaptea pe acolo și de ce nu erau la nani, că n-am avut curaj să-i întreb. Am fost așa de bucuroasă că găină nu era doar în capul meu!

Dar vedeți, degeaba, degeaba te muți la Londra dacă tu ai trăit la țară. Primul gând tot la găină e, că doar în ogradă nu zburau pescărușii 🙂

gull

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns