VIAŢA DE ZI CU ZI

Ieri am simțit nevoia să fiu violentă

Nu sunt un om violent, chiar refuz agresivitatea. Bine, în trafic, cu ușile blocate și geamurile ridicate sunt Zmeul Zmeilor :P. În rest, nu fac bine față agresivităților de orice fel. Mă blochez, fac atac de panică, și în corpul meu se declanșează mecanismul de fugă.

Nici nu cred în educația prin bătaie din două motive: în primul rând eu am fost crescută pe vremea când ”unde dă mama crește” și n-a avut efect și în al doilea rând de ce aș bate un copil dacă nu reușesc să ajung la înțelegere cu el? Dacă ar fi vorba de un adult care zice ”nu” sau nu face ce vreau eu, i-aș da două palme la fund? Motiv pentru care sunt și foarte permisivă cu copiii, ai altora nu al meu 🙂

Doar că ieri, am crezut că-mi sar ochii din cap și dreapta din umăr. Băiatul unei vecine e Dl Goe la pătrat. Ai nevoie de muuult Prozac sau de muult alcool ca să stai calm când e kinderul ăla prin peajmă. Țipă, bate, strigă, împinge, plânge, tot cortegiul, mai ales dacă cineva nu-i dă ceva sau nu face ce vrea el.

Eu nu-l oblig pe fi-miu să-i dea altuia ce e al lui. Îl întreb dacă vrea, îi explic de ce ar putea să pară interesant ce are el pentru alt copil, că prietenii împart și încerc să-l conving cu blandețe. Dacă nu vrea, asta e, ghinion. Nu văd de ce trebuie să se supere copilul meu ca să fie fericit al tău. Și nici nu mă simt vinovată dacă al meu nu vrea să împartă ceva cu al tău. Life sucks! Doar că, atunci când un copil îl necăjește pe altul, acesta din urmă ripostează și ajunge uneori să fie certat pentru tot incidentul.

Copilul vecinilor are un fetish pentru scaunul de mașină al lui Ioan și de câte ori mergem împreună undeva, nici măcar nu întreabă, ci se aruncă precum un vultur pe acel scaun.

Fi-miu de obicei îl lasă, spune că el oricum merge toată ziua în scaunul ăla, dar ieri era cu capsa pusă și nu vroia să lase pe nimeni cu lucrurile lui. Ei și să vedeți cum ăla micu simte că de data aceasta nicht excursie în scaun, și o ia la fugă pe lângă mine, mă calcă pe cizmulițele mele bej de piele întoarsă și se aruncă în mașină, calcând cu pantofii pe canapelele mele din piele și pe scaunul de mașină bej! Am spus că afară ploua, da?

Știți șopârla aia care când atacă scoate sânge pe ochi? Cam așa eram și eu. Fac managementul situației, dau kinderul jos din scaun și reușesc să calmez pe toată lumea. Aaa, între timp mama copilului privea ploaia. Ei, și în mașină începe circul! Goe se apucă de deschis geamurile, dat cu picioarele în perne, în Ioan, tras copilul meu de haine, împins scaunul, apăsat toate butoanele care îi ieșeau în cale, ieșit din centură și zburdat prin mașină, discotecă, ce mai. El urla să-l dea pe Ioan jos din scaun, ăsta urla să fie lăsat în pace. Din nou ”muică-sa” copilului, silenzio stampa.

Când am ajuns în parcare și mi-a închis portiera cu piciorul după ce a mai dat o tură cu încălțările pe perne, m-am decompensat. Ca Bubico, am văzut năluci! N-a mai contat calmul meu moldovenesc, zen-ul, rușinea, nada, ca uliul m-am dus spre el! Ați avut vreodată momente d-alea în care pur și simplu vi se întunecă judecata și plecați precum taurul? Așa am fost. La milimetru m-am oprit și am tras aer în piept

Trebuia să ne vedem la un ceai după-amiază, n-a mai sunat 😛WC_3Sursa foto: pexels.com

 

8 gânduri despre „Ieri am simțit nevoia să fiu violentă

  1. Și e vreo pagubă dacă nu mai trece „mă-sa” pe la tine? Știu și eu câteva exemplare din astea care rămân zen când odraslele lor îi căpiază pe cei din jur.

  2. Te inteleg,,dar e mai bine sa apelezi direct la mama. Dupa cum spuneai si tu, copiii sunt prea mici sa inteleaga motivele noastre, deci ii spui mamei lui: nu te supara, dar vezi ca pustiul tau imi murdareste scaunele etc. Cred ca s-ar fi simtit si l-ar fi luat de acolo. Si nici tu nu ai fi ajuns sa te enervezi asa de rau. E urat cand vezi parinti de astia care nu isi invata copiii cu respect pt lucrurile altuia, deci parintii trebuie sa primeasca lectia…

    1. Corect, dar crezi ca ar fi avut vreo reacție la asta, când pe ea n-a deranjat-o circul din mașină? 😀. La chestia cu curățenia poate nu au toți aceeași părere, poate eu sunt obsedată, doar că ei nu i s-a clintit niciun mușchi când fi-su urla în mașină. Poate asta o fi pistol cu apă pe lângă ce face acasă😂😂😂

Lasă un răspuns