VIAŢA DE ZI CU ZI

Aseară am fost la Speed Dating

Astăzi m-a vizitat Cupidon, chiar de mai multe ori. Am fost la Speed Dating, organizat de companie. Este cea mai tare chestie corporatistă la care am participiat, după cursul de gătit din Paris. Dacă ați văzut filmul Hitch, dacă nu l-ați văzut nu mai vorbesc niciodată cu voi, știți ce e speed dating.

Totuși, pentru cei care și-au dedicat ultimii ani salvării veveriței cu coadă crestată (singurii care au scuză să nu fi văzut Hitch), speed dating este un fel de muntele Găina modern, doar că femeile sunt cele care fac selecția, iar bărbații se dau în spectacol precum cocoșii. Ideea este să facilitezi întâlnirea unor oameni, de preferință singuri și disperați, într-un mediu gen bar, să le dai ocazia să se prezinte pe scurt, și dacă există vreo urmă de interes să treacă la varianta extinsă a ”CV-ului”.

Un fel de Tinder live, îi dai la stânga sau la drepta. Fiecare persoană are la dispoziție câteva minute (cam 5) în care să scoată pe gură ceva suficient de interesant, înainte să se mute la următorul ”partener”. Doamnele au stat liniștite la măsuță, în timp ce domnii au executat mișcarea de rotație. Este absolut îngrozitor de greu să produci un rezumat despre tine, în fața unui om complet necunoscut, ceva care să nu sune a CV sau a viața mea în 5 minute.

A fost genial să vezi strădaniile bărbaților, puteau să pună și ei întrebări dacă mai aveau timp, de obicei nu prea, și diversitatea de abordări. Am aflat lucruri intime, de la dansat goi pe mese și flagrant în miezul acțiunii de către părinții iubitei din vremea liceului, la banii din cont, divorțuri, copii,  cântat prin baruri, hobby-uri năstrușnice, tatuaje în locuri greu de imaginat, slujbe, șefi și zodii.

Nu-s convinsă că asta a fost intenția companiei, dar pot să jur că vreo câțiva n-au plecat singuri acasă :). Bine că este relaxată politică de relații la birou :))))

speed datingSursa foto: pexels.com

4 gânduri despre „Aseară am fost la Speed Dating

Lasă un răspuns