VIAŢA DE ZI CU ZI

Care este diferența între dinți și mâini?

Eu am o problemă cu dinții. Bine, am o problemă mare, căci am aparat dentar pe ambele arcade și în zilele când îl activez nu sunt chiar o rază de soare :). La cabinetul unde merg vin oameni cam de toate vârstele doar că ieri, am văzut un domn pe la vreo 60 de ani. E cabinet strict de ortodonție, deci nu venise să-și mai fixeze proteza și nu, nu era cu nepoții.

Am toată stima pentru astfel de oameni și nu-i înțeleg pe cei care își neglijează complet dantura. Și aici nu mă refer la dinții drepți gen Hollywood, ci la dinți sănătoși. Eu nu mă prind, sincer! Dacă ai avea o infecție la mână, ai sta așa cu ea sperând că trece? Sau o gaură într-un os, ai aștepta să se vindece de la sine și ai mai scormoni gaura din când în când cu un băț, să alungi praful? Sau ai sta mirosind a transpirație, până moare orice vietate în jurul tău? La fel e și cu dinții!

De ce mama naibii când ai carii nu te duci să le tratezi? Sau când îți miroase respirația ca un canal, pentru că probabil în gura ta are loc campionatul intergalactic de bacterii?

Până acum ceva timp nu eram atentă la acest aspect dar, de o bună perioadă, dinții sunt o obesesie pentru mine. Și am început să observ. Nu câți oameni au dinții galbeni sau strâmbi (deși și aici aș putea să comentez), ci câți îi au stricați, plini de tartru. În ziua de astăzi să spui că nu se găsește o soluție pentru o dantură sănătoasă e ca și cum mi-ai spune că pământul nu-i rotund.

Așa că întreb și eu, care este diferența între dinți și mâini? De ce o mână bolnavă ar fi tratată imdeiat și dinții așteaptă toată lumea să se descurce singuri? Or fi având vreo putere de regenerare de care nu știu eu? Oare în facultate am chiulit taman la lecția asta? dintiSursa foto: pexels.com

 

4 gânduri despre „Care este diferența între dinți și mâini?

  1. Diferența e ca mâinile se vad, dintii nu (toti) asa ca na, da-i in ma-sa daca nu dor. Si eu am avut aparat dentar si multa vreme in perioada aia nu mai vedeam altceva decat dinti cand ma uitam la cineva :)))

Lasă un răspuns