VIAŢA DE ZI CU ZI

Câte grade îi trebuie creierului ca să funcționeze?

Ați vrut vreodată să vă mutați biroul la WC? Nu, nu pentru că pur și simplu stihiile colonului nu vă lăsau să vă desprindeți de el, după ce ați savurat o combinație demențială de prune, lapte bătut și must, ci pentru că vi se părea singurul loc în care creierul poate să funcționeze normal?

Pe mine azi mă bătut un gând d-ăsta pervers la birou. Oameni buni, este singurul loc în care este cald, singurul loc în care nu-ți îngheață respirația când vorbești. Nu mă întrebați cum de acolo e cald și în rest ne criogenează, că nu am un răspuns logic. Am ajuns să mă duc la WC cam la fiecare 15 min și să petrec măcar 5, mai dau și drumul la apă caldă să mi se încălzească mâinile. Parcă văd că într-o zi găsesc pe birou niște urinal sau cine știe de remediu minune pentru cufureală, că prea se uită colegii ciudat la mine.

Știu, știu, pentru oxigenare și funcționarea optimă a creierașului avem nevoie de un aer mai răcoros. Bun, definiți răcoros. Pentru mine 23 de grade sunt răcoroase, iar 21 de-a dreptul ger. Încep să funcționez normal abia pe la 25. În mașină am 24 de grade iarna și încălzesc scaunele la maxim, până simt că-mi fierb ouțele 😛

Nu, nu mă simt moleșită, rotițele creierului se învârt perfect, ba aș spune că sunt chiar mai ageră. Până la temperatura de 25 de grade nu pot să gândesc. Creierul meu intră în modul freeze și singura dorință este să-mi fie cald. Devin ca Bubico căruia i se puseseră nălucile și am ”dăcât” un singur țel: me hot, me hot, me hot!!

Oricât aș încerca nu mă prind cum e treaba cu traiul la 15 grade, nici cum de am primit la naștere doare genele degeratului nu și pe cele ale transpiratului 😛

hot cold_3

Sursa foto:istock.com

4 gânduri despre „Câte grade îi trebuie creierului ca să funcționeze?

Lasă un răspuns