VIAŢA DE ZI CU ZI

Hai, s-a dat startul la ultima săptămână

Mai știți reclama aia la Tuborg, care se rula în fiecare an de Sărbătorile de iarnă, ”De Crăciun fii mai bun, fii mai personal…”? Întotdeauna mi-a scăpat înțelesul acestei reclame, dar poate pentru că nu beau, sau poate pentru că n-am suflet creștinesc și n-aș împărți berea cu nimeni nici măcar în luna asta în care dăm pe la supraplin de pioșenie și de bunătate.

Dap, a început luna aia în care tot românul este creștin, atins de duhul sfânt și de bunătate. Așa că repede, dacă n-ați apucat băgați un post că e ultima săptămână în care mai e ofertă la șters păcatele. Da, nu trebuie să tineți tot postul că e lung și e nevoie de energie, altfel cine naiba mai mănâncă porcul ăla de 200 de kile? Exact, trebuie mâncat tot că nu mai are niciun gust după sărbători. Așa că merge și varianta prescurtată, de 7 zile, și dacă și ultima săptămână vă depășeste puterile există și oferta de trei zile, căci decât mult și prost mai bine puțin și de calitate. Costă mai mult, dați un acatist mai generos la biserică dar întrați în perioada sărbătorilor ca un nou-născut.

În tot acest timp, mare grijă că așa cum nu băgați în gură ceva ce ar putea strica purificarea trupească, trebuie să lucrați și la purificarea sufletului, în sensul că musai să scoateți pe gură toate, dar absolut toate cuvintele alea pe care le-ați acumulat de la ultimul post. Da, exact alea care nu se găsesc în DEX, dar care vor fi însoțite de ”Doamne iartă-mă că sunt în post”! Acu pe bune, cum să zică ăl bătrân din ceruri nu, la așa rugăminte?

Dacă vreți pachetul de mântuire VIP trebuie să renunțați și la sex, sau mă rog faceți și voi cu lumina închisă că Dzeu nu vede pe întuneric, să dați vreo două likeuri și, dacă chiar sunteți în zi bună, un share la niște anunțuri umanitare, și eventual să dați ceva de pomană pentru niște copii.

Și pentru că v-ați purificat timp de o săptămână cu cantități pantagruelice de cartofi prăjiți, zacuscă, tocană și sărmăluțe de post la masa de Crăciun puteți mânca orice, și mai ales oricât. Dacă ați avut și nenorocul să fiți detoxifiat de iubită în acest post cu pană de sfeclă pe pat de rucola, puteți să stați la masă vreo trei zile, e dezlegare de la biserică.

Și nu irosiți nimic, nu uitați să vă gândiți la cei care mor de foame în lume și care nu se vor bucura de o ”masă bogată” de aceste sărbători. Cum să arunci mâncarea la gunoi când în lume este foamete? Doamne ferește! Deci repede, de azi dați startul la mântuire:P

religionSursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns