VIAŢA DE ZI CU ZI

Educația financiară începe de timpuriu

Fi-miu nu face nimic, dar nimic! Are două mâini stângi, ca majoritatea bărbaților, și pe alea le folosește la scobit în nas și la verificat de nșpe ori pe zi dacă organul este la locul lui. Dacă n-ar fi privirea mea, extrem de elocventă, m-ar pune cred să-l șterg și la fund, ca să nu mai povestesc de fața de câine bătut atunci când vrea să fie hrănit. Da, exact, ați prins ideea, are propriul lui sclav cu studii superioare. Știu e vina mea, ce semeni aia culegi.

Ei, am ajuns în momentul în care nu mi se mai pare așa haios și dulce ”că are nevoie de mine și sunt centrul universului, ci aș prefera să mă mut așa, mai pe la periferie și să privesc relaxată cum e centrul propirului univers. Negocierile însă s-au derulat cât se poate de prost penru mine și a preferat să mai scrie două pagini de litera ”f” decât să strângă mașinuțele.

Așa că n-am avut ce să fac și am scos artileria grea. Știți câte mașinuțe sunt în Cars Disney (cele trei serii)? Vă spun eu: multe și costisitoare. Băiete, dacă le vrei pe toate trebuie să strângi bani. Ca să ai bani trebuie să muncești. Pentru fiecare sarcină dusă la îndeplinire primește 50 de bani. Face patul -50 de bani. Își ia farfuria de pe masă – 50 de bani. Își strânge hainele – 50 de bani. Duce gunoiul – 1 leu, că e sacul mare. Până strânge el 30 de RON, cât costă o mașinuță, ori 50 de mașinuțe, toate astea i-au intrat în sânge și le va face natural :). Eheee, who`s bad?

După prima săptămână de muncă are 6 lei. S-a lăudat și la școală că el ”muncește pe bani”, noroc că nu știu ăia cum e treaba cu banii românești să-i deschidă ochii și să-mi strice planurile :P.finante

 

2 gânduri despre „Educația financiară începe de timpuriu

Lasă un răspuns