VIAŢA DE ZI CU ZI

Măcar atâta bucurie să am și eu

Ieri a fost o zi deosebită la birou, și nu pentru că a fost luni, ci pentru că i-am văzut pe colegii mei englezi nu doar râzând, ci făcând glume. Asta e o chestie demnă de cartea recordurilor, puteam să jur că maxim de distracție la ei este să zâmbească la o bere.

Am încercat eu câteva glume la un moment dat dar nu râdea nimeni, și nu pentru că nu știu eu să traduc sau să reproduc bancuri. Ei dar ieri s-au dezlănțuit. Au îmbrăcat totul într-un fel de share experience, dar tot distracție a fost. Tema:cum se înjură în diverse culturi/ popoare. Haide, nu vă țin în suspans, am câștigat :)))

Ideea nu era să înjuri, că na, puteai să le spui o rețetă de zacuscă și ei nu s-ar fi prins, ci să luam drept barometru cum se înjură în Anglia și să spunem dacă suntem mai sus sau mai jos. Au început suedezii care au predat steagul de la început, s-au plasat sub englezi, cuvântul exact a fost ”jalnic”.

Aaa, să vă explic la ce ne raportăm: Fuck și S word. Ce este S word? Suck it. Mda, doamnelor și domnilor, astea sunt cele mai abominabile înjurături cu care se mândrește poporul englez. Cum naiba au cucerit ăștia lumea, zău că nu știu.

Buun, după suedezi au venit colegii brazilieni, care s-au plasat puțin mai bine dar tot sub așteptări. Au urmat ungurii, slovacii, italienii și grecii. În timp ce ăștia își spuneau cântecele de lebădă eu mă uitam tâmpă. Păi la noi acasă cu ”fuck” se înjură ăștia micii la grădiniță! Iar ”suck it” eu un fel de hello pe la clasa a 4-a.

Le-am spus că astea la noi sunt de încălzire, că noi așa când ne supărăm pe cineva devenim extrem de afectuoși cu rudele aceluia, mai ales cu cele de sex feminin pe care le pomenin la fiecare două vorbe, îi onorăm strămoșii și pentru că suntem un popor religios mai aminitm și de niște sfinți, și toate astea fără să ne repetăm timp de jumătate de oră. Am vrut să le dau niște exemple dar la traducere se pierdea frumusețe de grai așa că m-am lăsat păgubașă.

Măcar m-am plasat în frunte și altă admirație au oamenii ăștia față de bogăția limbii române 🙂happy ladySursa foto:pexels.com

6 gânduri despre „Măcar atâta bucurie să am și eu

  1. Am facut si eu un exercitiu similar cu fostii mei colegi din UK, s-au amuzat de-au murit cand le-am zis de toate cepele si mamele si crucile noastre :))))

      1. Si cum ai tradus grijania, ca mie nici in romana nu imi este foarte clar ce inseamna? Si mi-e lene sa deschid dex-ul. 😉

Lasă un răspuns