VIAŢA DE ZI CU ZI

De ce îmi cumpăr haine albe

Eu am un pitic, bine am mai mulți dar vorbim despre ei pe rând, cu hainele albe. Cum intru într-un magazin cum aleg ce-i alb și mai ales pentru copil, pentru că da, o pată de sos de roșii sau de măr pe un tricou negru sau maro n-are absolut niciun farmec! Motivul pentru care aleg haine albe nu este neapărat legat de toxicitatea vopselurilor (despre asta am scris aici) și de cât de chioară sunt că nu mai văd să citesc etichetele, ci de  procesul de curățare.

Sigur ați văzut pe etichete îndemnul ”spălați culorile separat”. Ei pe mine chestia asta mă dă peste cap. Dacă am de exemplu un tricou alb cu o mânecă roșie și una albastră, cum spăl culorile separat? Tai mânecile?Bine, bine, și cum le cos pe urmă înapoi? Dacă nu le tai, care e culoarea dominantă după care spăl? Dacă am un tricou galben cu mâneci maro nu mor de inimă că galbenul ăla e mai muștar, dar dacă albul devine ușor gri mă enervez!

Plus că n-ai niciodată suficiente haine dintr- singură culoare. M-am gțndit eu să fac o afacere, să pun afiș în cartier în ziua în care spăl haine de o anumită culoare și să văd cine mai are ca să umplu mașina de spălat. Dar am o problemă de logistică, cum bagi și scoți din mașina ta de spăla chiloții altcuiva? Sau pe afiș spui că sunt excluși chiloții?

Vedeți câte întrebări fără răspuns? Nu mai bine îmi iau eu haine albe? 🙂culori

7 gânduri despre „De ce îmi cumpăr haine albe

  1. Te inteleg perfect! Eu am jurat ca cel putin lenjerie nu mai cumpar altceva decat alba, ca sa le pot spala impreuna la temperatura recomandata pt lenjerie (60 grade). Daca am o soseta neagra ce fac, o bag la 40 cu coloratele (deci nu la temperatura recomandata pentru soseta) sau o bag cu albele la 60 (deci o sa iasa culoarea din ea). Greu, domle, greu…

      1. E adevărat că culorile deschise sunt mai atractive, îmi plac și mie unele culori deschise foarte mult. Însă culoarea negru mereu m-a atras!

  2. Am si eu cateva haine de-ale copiilor care nu intra la nicio categorie, cum zici si tu. Si-atunci, ce fac cu ele? Le las deoparte si le spal impreuna cu ceva gen prosoape de baie sau lenjerie de pat. In felul asta, nici nu iese culoarea peste alte haine, si mi se pare mie ca sunt mai multe sanse sa se pastreze si tricoul ala pestrit exact asa, pestrit. Pana acum, mi-a mers. Dupa vreo 2 spalari in felul asta, cred ca poti sa-l bagi la spalat impreuna cu hainele albe, ca nu prea mai are ce sa iasa din el. 😉

Lasă un răspuns