VIAŢA DE ZI CU ZI

N-am chef de muncă, așa că-mi fac un blog

Ieri am fost foarte supărată, trebuiau să-mi intre niște bani în cont și nu s-a întâmplat. Pe lângă faptul că sunt materialistă și n-am ajuns încă la nivelul ăla spiritual în care banii să fie doar niște hărtii, iar adevărata bogăție să stea în pacea în lume și în salvarea maimuței veveriță, mai sunt și superstițioasă și cred că dacă iau bani de lunea iau toată săptămâna. Prin urmare supărarea a fost maximă.

Doar că eu sunt om de acțiune și din întâmplări d-astea aparent banale îmi schimb destinul. Și ăsta era un moment d-ăla. Ați căutat vreodată pe net cuvintele: mamă, job, antreprenoare? Nuu? Să căutați! În ziua de azi dacă ești mamă, ești ultima găină de la abator dacă n-ai blog și nu scrii despre cât de înălțătoare a fost experiența asta, pe care da, o trăiesc femeile de câteva mii de ani, dar nu așa ca tine, ci ca fraierele.

Prin urmare faci un blog, te apuci să te filmezi și dai sfaturi. Fără număr, și aici nu fac mișto. Toate mamele în ziua de astăzi se visează stând acasă, scriind pe blog și în weekend numărând banii din cont undeva pe o plajă exotică, evident. Sunt tone de seminarii și de grupuri și grupulețe pe Facebook care te învață cum să ”monetizezi” blogul, că doar n-oi fi fraieră să dai cu condeiul de plăcere, dar al naibii prea puțini care te învață arta scrisului. Nimeni nu mai vrea să muncească, toți vor să devină scriitori, visează să curgă campaniile și ei doar să încaseze.

Se uită la cei câțiva care trăiesc din scris și din campanii și evident apare ideea: dacă poate aia pot și eu. Asta clar, doar că uneori, până la ”aia” îți mai lipsește doar talentul. Și încă un amănunt esențial, ”aia” a muncit ani mulți până a ajuns aici și muncește de îi ies ochii din cap în continuare. Eu sunt de acord să curgă cu bloguri, doar că mă întreb dacă toată lumea are blog și trăiește din campanii, cine naiba mai muncește la uzină să facă săpunul ăla pe care-l promovează?

”Dăcât” întreb, că mi-e clar că iar sunt pe pista greșită. Eu mi-am făcut blog ca să învăț să scriu cartea aia care o să devină cea mai tare comedie ever! Știu, știu, iar mi-am ratat viitorul dar ce să fac dacă nu pot să mă filmez vorbind despre cât de important este să miroși gramele de căcuță, cât de înălțător este să fii mamă și că până acum am trăit degeaba, de fapt nici n-am trăit, am umblat așa beată prin lume.

Mda, n-ar fi mare lucru, doar că eu scriu să mă hăhăi și eu cu lumea virtuală, căci în rest sunt complet, da complet handicapată social, și e prea greu pentru neuronul meu să stau cu ochiul pe demografice și să scriu în așa fel încât să-i placă Tănțicăi că ea intra pe la 5 și dă like la articolele despre cum să usuci fundulețul bebelușului prin suflări repetate de aer rece după ce tocmai te-ai spălat cu pastă organică cu gust de minciunică, pentru a-i asigura o piele fină, fără iritații.

Da poate mă reprofilez, poate chiar îmi fac vlog. Da ce, alții pot și eu nu? Ba pot!women on the beach

Sursa foto: pexels.com

13 gânduri despre „N-am chef de muncă, așa că-mi fac un blog

  1. Eu sunt de acord cu ce-ai zis tu, spuneam asa la modul general :)) Ca tot te-ai legat de mamicile care scriu cand stau cu copiii acasa, sa stii ca eu am sentimente mixte fata de ele. Intr-un fel ma simt sufocata de blogurile de parenting (n-am copii, deci nu caut parenting – desi citesc si eu cateva pentru ca-mi sunt dragi autorii de ani de zile), dar in alt fel eu le si invidiez pe mamele care isi permit sa stea acasa cu copiii lor si sa mai si primeasca bani din scris. Sincer, chiar mi se pare foarte tare! Poa’ sa gandeasca multe ca ‘n-am chef de munca, asa ca-mi fac un blog’, ca pana sa primeasca bani pe el dureaza mult crearea comunitatii si a continutului de calitate.

    1. Eu am copil și urmăresc și ceva bloguri de parenting căci îi iubesc pe autori, pe care i-aș urmări și dacă ar scrie despre cum se fac bolturile de prins aripile avioanelor😂😂😂😂

      1. Vezi, nu ajungi sa zică cineva despre tine ce-ai zis tu despre favoritele tale daca doar te trezesti intr-o zi sa-ti faci blog ca n-ai chef de munca :))

      2. Nu ai spus de rau, ai spus de bine despre ele 🙂 . Ma refeream la faptul ca nu ajunge cineva sa spuna despre tine ce-ai spus tu despre favoritele tale, adica faptul ca le-ai urmari si dacă ar scrie despre cum se fac bolturile de prins aripile avioanelor, daca tu esti un de-asta ce-si face blogul doar pentru bani. Vorbesc la modul general, nu despre tine in particular chiar daca m-am adresat la persoana a doua :))

  2. Zicea cineva de curand, si bine-a zis-o, ca au aparut bloguri ca ciupercile dupa ploaie in ultimul an – ceea ce nu e un lucru rau, mie scrisul mi se pare un lucru minunat pentru ca altfel n-as avea, la randul meu, blog – dar este posibil ca ele sa se cearna la un moment dat si sa dispara la fel de repede pe cat au aparut. Si oricum, vezi bine ca din milionul de bloguri care exista, cele mai serioase dintre ele se diferentiaza clar de masa. E usor sa-ti dai seama ce merita si ce nu merita citit 🙂

Lasă un răspuns