VIAŢA DE ZI CU ZI

Ziua când a început să nu-mi mai pese

M-am născut cu un dar aparte, un apetit crescut pentru ordine și disciplină. Oameni răi spun că aș fi obsesiv compulsivă și la mine acasă e ca la muzeu. Păi și ce e rău în asta? Sunt persoane care dau bani grei să meargă la muzeu, na, eu îl văd gratis, în fiecare zi! Ba uite poate fac și o afacere și mă apuc să rup bilete la intrare, sîc!

Faptul că vreau ca toate borcanele să fie așezate exact la linie, cu eticheta dreaptă, pe culori și pe tipuri de produse mie nu mi se pare că e ca la muzeu! Nu văd de ce ar părea ciudat că prosoapele la baie trebuie să stea la același nivel, adică de ce trebuie să stea unul mai sus și unul mai jos,  sau că hainele în șifonier sunt așezate pe culori, că umerașele sunt ordonate crescător și la fel și hainele în funcție de lungime. adică de ce să amestec o fustă scurtă între unele lungi? Dacă se pierde ”mititica”?

Așa, am pereții albi în toată casa, și mobilă albă, și covoare albe. Nu e ca la muzeu, că acolo e mobilier din lemn masiv și pereții sunt plini de tablouri (n-ai să vezi așa aglomerație la mine, neam) și pe jos nu sunt covoare. V-am zis, e lumea rea frățioare. Eu chiar nu văd ce e rău în puțină organizare. Până la urmă nu țin să ling miere pe jos în casă, gândiți-vă ce greu se ia mierea aia lipicioasă de pe covoare, bleah, sau să am franjurii pieptănați la covor (nu știu cum dar se așează singuri în poziția corectă) ci doar să se înțeleagă ins cu persoană și să nu dau adidașii la o parte de pe masă ca să găsesc furculița sau sutienul!

Bine, hai, v-am păcălit doar să văd cum reacționați, nu e așa, mă rog, nu mai e așa. Am uitat că am covor alb în casă, de fapt am uitat că am covor pentru că e eu calc doar pe mașinuțe și pe piese dintr-alea mici, mici de lego acre sunt o adevărată binecuvântare pentru tălpile goale, te simți ca un fel de fachir. Nu mai știu cum este să ai chiuveta de vase complet goală sau patul făcut perfect ca în armată, să sară banul pe el. Prosoapele din baie? Am noroc dacă sunt pe suportul lor, nici nu mai visez să le văd vreodată la linie

Cât despre ordine sau masa din sufragerie doar cu vaza cu flori pe ea? Pfuaaa, ce glumă bună! Doar că nu-mi mai pasă. Aseară sufrageria avea aspectul ăla de imediat dinainte sau după mutare, știți, când ai și lucruri scoase din cutii și cutii, și lucruri puse peste tot. Ei, le-am dat frumos la o parte, mi-am pus un pahar cu vin și am început să urmăresc Orange is the new Black.

Și uite că n-am murit, mi-a ieșit ceva urticarie dar sunt în viață și nici n-am orbit dimineață când am văzut la lumina zilei cum arată camera mea ”de oaspeți”. Am învățat să ocolesc ”capcanele” și pur și simplu să am vedere selectivă. De la mine, prin paharul de vin, totul se vede la locul lui! Cred doar că am nevoie de muuult vin :)))

messSursa foto: pexels.com

10 gânduri despre „Ziua când a început să nu-mi mai pese

  1. Haha, ….mie mi se strica dispozitia daca nu era ordine si curatenie in casa. dar noroc cu al meu ca mi-a zis ca viata e facuta sa te si relaxezi, chiar daca e praf si dezordine:)) a reusit sa ma coverteasca si parca sunt mai fericita acum. by the way…si eu urmaresc Orange is the new Black, imi place mult.

  2. Femeilor corporatiste li se permite, asa mi-a soptit mie un ‘ingeras’.
    Nu esti singura, sta linistita. Eu am fost la parintii mei acum 3 saptamani si am venit cu o groaza de sacosi cu haine de iarna si muraturi, inca sunt in mijlocul balconului, dimineata mai iau cate o bluza de acolo, o calc si o trag pe mine… Cine naiba sta sa le aseze dupa 9 ore de birou si 3 de facultate every day?!

  3. Ha, ha! I totally feel you… si mie mi se intampla des sa vin acasa 7 dupa 12 ore de munca si sa dau frimiturile la o parte ca sa imi pun farfuria de mancare, pe care o pun ca mot la mormanul de vase din chiuveta… si uite ca am supravietuit 🙂…. aia e, viata femeii corporatise ….

Lasă un răspuns