VIAŢA DE ZI CU ZI

De ce la curve se plătește înainte?

Vreau să se consemneze de la început faptul că nu am fost niciodată la curve! Este pe lista de dorințe căci trebuie să văd și eu ce secrete știu duamnele astea, secrete neștiute de nicio iubită, soție sau amantă! Fac totul în interes științific, mai ales că mi se pare o profesie în care discriminarea este la rang de artă. Adică avem prea puține dovezi de bărbați curve (sau corect o fi curvi?) și au fost citați în literatură abia în ultimii ani.

Această meserie este din cele mai vechi timpuri, fiind pomenită și în Biblie unde se dă dezlegare la curvie, îndemnul fiind să nu preacurvești. Deci atâta timp cât totul se face cu moderație, așa să ne ajute Dumnezeu!

Cum n-am fost nicodată la curve, am aflat de la niște bărbați, care nici ei n-au fost în viața lor la curve, ba când i-am întrebat nici nu știau ce-s alea, ci s-au documentat de la amicii unor amici ai unor amici că, pentru aceste servicii profesionale de înalt rang, banii se dau înainte.

Domne`, vreau și eu să înțeleg de ce? Adică nu mai există încredere în lumea aceasta? E cineva care ar ”fura” astfel de servicii? Unde sunt sentimentele? Dar dacă nu ești mulțumit și ai dat banii înainte? Returnezi produsul și primești banii înapoi? Ce produs returnezi? Încerc să înțeleg procesul și care e treaba cu banii în avans? Și de ce toți în avans? Adică na, înțeleg că atunci când achiziționezi servicii premium trebuie să plătești un avans, dar restul când primești marfa, nu? Așa mi se pare logic

Dar să vă zic de unde m-a luat curiozitatea asta. Am aparat dentar și trebuie să-l activez lunar (popular, mai strâng dinții ca la menghină în fiecare lună) și am căutat pe plaiurile lui Dickens un ortodont. Găsit persoana potrivită după cercetare amănunțită, sun la recepție să-mi facă programare și surpiză: ”vă facem programare dar achitați în avans costul consultației”.

Aaaa, cum să vă spun,  eu am nevoie doar de activarea aparatului dentar nu și de alte servicii, că am o singură ”cavitate” în care trebuie să se uite nenea doctorul, doar că n-am știut cum să zic toate astea în engleză, și mi-a fost teamă că la traducere pierd esența. Poate am gândire perversă dar singurul lucru care mi-a venit în minte a fost că dl doctor mulțumește pacientelor într-un mod aparte și d-aia plătim în avans.

Na, io-s Toma Necredinciosul și nu dau nimic până nu văd marfa sau condițiile de retur! Dacă nu-mi place? Cum era vorba românească, și f….ă și cu banii luați? Așa că lămuriți-mă și pe mine, de ce se dau banii înainte la curve?

curva

Lasă un răspuns